Ο φούρναρης της Κω, συγκλονίζει στους Humans of New York

«Εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε μέρα και να δίνω δωρεάν ψωμί στους πρόσφυγες… γιατί ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα», είπε ο θρυλικός πλέον φούρναρης της Κω.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, τον αποθέωσε ο Γιούνκερ λέγοντας: «Η Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω». Ο Διονύσης Αρβανιτάκης, είναι ο φούρναρης της Κω που δίνει κάθε μέρα δωρεάν ψωμί στους πρόσφυγες.

Η δημοφιλής αμερικανική ιστοσελίδα «Humans of New York», ο ιδρυτής της οποίας βρίσκεται στην Κω και μεταφέρει συγκινητικές ιστορίες προσφύγων, μίλησε με τον κύριο Διονύση ο οποίος μέσα σε λίγες κουβέντες του εξήγησε γιατί ταΐζει καθημερινά τους πρόσφυγες του νησιού:

«Ο πατέρας μου ήταν αγρότης και ήμασταν οκτώ αδέλφια. Πήγα στην Αυστραλία, όταν ήμουν δεκαπέντε ετών επειδή η οικογένειά μου δεν είχε να φάει.

Ήμουν σε μια βάρκα για σαράντα μέρες.

Όταν έφτασα εκεί, δεν μπορούσα να βρω δουλειά, δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά, και ήμουν αναγκασμένος να κοιμάμαι στον δρόμο. Ξέρω πώς είναι να κοιμάσαι στον δρόμο.

Έτσι, καθημερινά οδηγώ το φορτηγό μου στο λιμάνι και μοιράζω ψωμί στους πρόσφυγες.

Ο γιος μου είναι ο επιχειρηματικός εταίρος μου. Μου λέει: “Μπαμπά, σε παρακαλώ. Είναι καλό να βοηθάμε, αλλά όχι κάθε μέρα”.

Αλλά εξακολουθώ να πηγαίνω κάθε μέρα, γιατί ξέρω πώς είναι να μην έχεις τίποτα».

(Κως, Ελλάδα)

Η συγκινητική αυτή δημοσίευση έχει 16.763 κοινοποιήσεις μέσα σε μία ώρα από τη δημοσίευσή της.

thetoc

Pin It on Pinterest