Φωτογραφίες ντοκουμέντο της La Repubblica – Τζιόρτζι και Παντσέρι κουβαλούν βαλίτσες με τα χρήματα

Φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι και τον Αντόνιο Παντσέρι, δύο από τους βασικούς εμπλεκόμενους στο πολύκροτο σκάνδαλο Qatargate με βαλίτσες με χρήματα σε πολυτελές ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες, δημοσιεύει σήμερα η La Repubblica.

Όπως επισημαίνει η ιταλική εφημερίδα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες με τον υπουργό Εργασίας του Κατάρ, Αλί Μπεν Σάμιχ αλ Μάρι  σε πολυτελές ξενοδοχείο των Βρυξελλών τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, που επικαλείται στοιχεία της δικογραφίας, ο Εισαγγελέας στις Βρυξέλλες δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη συνάντηση, που αποτελεί παράδειγμα για το πώς «διακινούνταν» οι δωροδοκίες.

«Είναι 10 Οκτωβρίου. Απομένουν πέντε εβδομάδες μέχρι την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η σκηνή λαμβάνει χώρα σε ένα από τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία στη βελγική πρωτεύουσα. Το Steigenberger Wiltcher’s, που άνηκε κάποτε στην αλυσίδα Conrad ήταν πάντα η επιλογή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι όταν επισκεπτόταν την πόλη ως πρωθυπουργός για να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές συνόδους. Βρίσκεται σε  μια απο τις πιο κομψές περιοχές των Βρυξελλών και εύκολα μπορεί να κατανοήσει κανείς γιατί το επέλεξαν οι εκπρόσωποι του πλούσιου εμιράτου», αναφέρει το δημοσίευμα, βάζοντας τον αναγνώστη στο «κλίμα» της συνάντησης.

panzeri_qatargate_in__2_
panzeri_qatargate_in__3_
panzeri_qatargate_in__1_
panzeri_qatargate_xr

«Η ώρα είναι περίπου 5.30 το απόγευμα. Τρεις μαύρες Μερσεντές καταφθάνουν και παρκάρουν μπροστά από το ξενοδοχείο. Και οι τρεις είναι καταχωρημένες στη διπλωματική αποστολή του Κατάρ. Οι αντιπρόσωποι της κυβένρησης της Ντόχα, με επικεφαλής τον υπουργό Εργασίας, βγαίνουν από τα αυτοκίνητα. Τον υπουργό συνοδεύουν πέντε άλλοι άνδρες, και ο ένας κουβαλάει μια βαλίτσα» συμπληρώνει το δημοσίευμα.

Στις 10 Οκτωβρίου, ο Αντόνιο Παντσέρι φτάνει στο Steigenberger Wiltcher’s με έναν εμφανώς άδειο χαρτοφύλακα που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, θα μοιάζει γεμάτος όταν πια θα φύγει από το ξενοδοχείο.

Pin It on Pinterest

Share This