Φωτογραφίες από την πυρηνική επίθεση στο Ναγκασάκι που σοκάρουν!

Εχουν περάσει 69 χρόνια από τότε κι όμως οι πληγές δεν έχουν ακόμα επουλωθεί. Η 9η Αυγούστου 1945 θα μείνει χαραγμένη στο παγκόσμιο φαντασιακό ως μια αποφράδα ημέρα. Η ατομική βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στο Ναγκασάκι, βάρους άνω των 4.000 κιλών, κατέστρεψε ολοκληρωτικά την πόλη που βρίσκεται στο ιαπωνικό νησί Κιούσου.
Είχε προηγηθεί μια αντίστοιχη επίθεση στη Χιροσίμα και ουσιαστικά σηματοδότησε την ήττα της Ιαπωνίας, αλλά και το θάνατο αθώων ανθρώπων.
Οπως γράφει και η Daily Mail, έπειτα από αρκετές δεκαετίες έρχονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες από εκείνη τη σφοδρή επίθεση που μέχρι τώρα δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας.

Οι εικόνες που ελήφθησαν από έναν κορυφαίο Ιάπωνα φωτογράφο μόλις μία ημέρα μετά την έκρηξη, κατασχέθηκαν από το στρατό των ΗΠΑ για να μην χρησιμοποιηθούν για προπαγάνδα.

Στις φωτογραφίες έχει απαθανατιστεί η απόλυτα καταστροφή των κτιρίων και η μετατροπή τους σε ερείπια αλλά και οι πολίτες που τραυματισμένοι και χαμένοι προσπαθούν να καταλάβουν τι έχει συμβεί στην πόλη τους. Η βομβιστική επίθεση οδήγησε στο θάνατο περισσότερους από 75.000 κάτοικους.
Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον Yosuke Yamahata, τον μόνο Ιάπωνα φωτογράφο που κατέγραψε τις συνέπειες της ατομικής βόμβας.

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest