Φώτης Χατζηδιάκος: « Είναι στο χέρι μας, εμείς να ξανασχεδιάσουμε και να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας, όπως αξίζει στην ιστορία του»

Πύρινη λαίλαπα την νύχτα 25-7-2015, στις περιοχές Στεφανές, Λιβάδα, μεταξύ Απόλλωνα και Λάερμα. Ίδια περιοχή ΤΟΤΕ και ΤΩΡΑ.
Τότε δεν υπήρχε Επιτελικό κράτος, ούτε στρατηγοί από την Αθήνα να συντονίζουν την κατάσβεση. Τότε την ευθύνη και την τύχη της Ρόδου την είχαν αναλάβει όλες οι τοπικές στρατιωτικές, πυροσβεστικές, αστυνομικές αρχές, μαζί με τους Αυτοδιοικητικούς και ολους τους Ροδίτες, νέους, γέρους, παπάδες, ερυθροσταυρίτες, συλλόγους και χειριστές μηχανημάτων.
Τότε υπήρχε συνεννόηση, αμοιβαία εμπιστοσύνη και σιγουριά γιατί τα άμεσα αντανακλαστικά και η πλήρης γνώση της μορφολογίας του τόπου μας, καθοδηγούσε όλες τις κινήσεις μας.
Γιαυτό τα καταφέραμε άμεσα .
Τώρα τι υπάρχει απ ολα αυτά;;;
ΜΟΝΟ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ.
Τώρα δυστυχώς, οι τοπικοί πυροσβέστες αλλά και οι χειριστές εναερίων μέσων, είναι θύματα της ολιγωρίας των πρώτων ημερών και του ανεπαρκούς συντονισμού ενώ οι εθελοντές δρούσαν χωρίς καθοδήγηση , παραμερισμένοι από τους Επιτελικούς. (Αλλά αυτά θα τα δούμε, όταν κοπάσει ο κουρνιαχτός).
Ένα είναι βέβαιο, ότι οι Ροδίτες δεν θα θρηνήσουμε πάνω στις στάχτες και τ’ αποκαίδια, μετρώντας μόνο τις πληγές μας.
Είναι στο χέρι μας, εμείς να ξανασχεδιάσουμε και να ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας, όπως αξίζει στην ιστορία του, αλλά και στην σύγχρονη εποχή, κυρίως όμως όπως δικαιούται το μέλλον αυτών των νέων, που δίνουν την ψυχή τους να τον διασώσουν.

Φωτο από τη φωτιά του 2015

Pin It on Pinterest