Φωτιά στην Κεφαλονιά -Εκκενώθηκαν προληπτικά τουριστικά καταλύματα

Φωτογραφία: kefaloniapress
Φωτιά ξέσπασε στην Κεφαλονιά νωρίς το πρωί του Σαββάτου και για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και άλλα τουριστικά καταλύματα.

Η φωτιά στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 6 το πρωί του Σαββάτου, σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λουρδάτα.

Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 4 πυροσβέστες, ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συνδράμουν από αέρος δύο αεροσκάφη PZL και ένα ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε 8 περιφέρειες.

Λεωφορεία επιστρατεύθηκαν για να απομακρύνουν τους τουρίστες για προληπτικούς λόγους
Για προληπτικούς λόγους, αποφασίστηκε η εκκένωση των τουριστικών καταλυμάτων.

Οι τουρίστες ενημερώθηκαν, μάζεψαν τα πράγματά τους και τους παρέλαβαν λεωφορεία, προκειμένου να τους μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο. Πάντως, σύμφωνα με την ιστοσελίδα kefaloniapress, κάποιοι δεν θέλησαν να φύγουν.

Εναέρια μέσα συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς στην Κεφαλονιά/ Φωτογραφία: kefaloniapress

Πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest