Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Αντισκάρι Κρήτης – Οι φλόγες απειλούν οικίες

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε κοντά στο Αντισκάρι σήμερα η οποία γρήγορα πήρε διαστάσεις από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή.Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δίνουν δύσκολη μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς.
Ο καιρός δεν είναι σύμμαχος των προσπαθειών κατάσβεσης, καθώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 10 μποφώρ και οι προβλέψεις για τις επόμενες ώρες είναι δυσοίωνες.Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας κάνει λόγο για περαιτέρω ενίσχυση των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα νότια της Κρήτης!
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, εκτός από θερμοκήπια πλέον απειλούνται και κατοικίες και γι’ αυτό έχει προχωρήσει σε ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης στο μέτωπο της πυρκαγιάς. Η φωτιά που έχει πάρει πλέον μεγάλες διαστάσεις έχει επεκταθεί προς την περιοχή του Λέντα.
Στο σημείο επιχειρούν 17 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 44 άνδρες, 4 πεζοπόρα τμήματα, 4 οχήματα των δήμων, 2 ελικόπτερα, εθελοντές και κάτοκοι της περιοχής.Σημειώνεται ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τα δύο χθεσινά πύρινα μέτωπα.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στη Κρήτη, σύμφωνα με το χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, είναι στην κατηγορία 4, δηλαδή πολύ υψηλός και οι πυροσβεστικές αρχές σε όλη την Κρήτη βρίσκονται σε επιφυλακή.
Πηγή : newsbomb.gr

Pin It on Pinterest