Προσαγωγές φοιτητών του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη – Διαμαρτυρήθηκαν για τo Φαρμακονήσι

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία από 60 περίπου φοιτητές της Αριστερής Ενότητας με συνθήματα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική

Σε 45 προσαγωγές μελών της Αριστερής Ενότητας προχώρησαν νωρίτερα δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Είχε προηγηθεί η εισβολή, ομάδας περίπου 40 έως 60 ατόμων, στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, στην οδό Γενναδίου. Το γραφείο μέχρι πρότινος λειτουργούσε στο ισόγειο, πλην όμως, μετά την προ μηνών εμπρηστική επίθεση από αγνώστους έχει μεταφερθεί προσωρινά στον 7ο όροφο της συγκεκριμένης πολυκατοικίας.

Η ομάδα των νεαρών ανέβηκαν ως το ρετιρέ από τις σκάλες, θυροκολλώντας σε κάθε όροφο αφίσες με υβριστικά συνθήματα κατά του υπουργού, τα οποία μάλιστα τα φώναζαν και εν χορώ. Όταν έφτασαν στο γραφείο μπήκαν στον προθάλαμο και επιχείρησαν να εισβάλλουν με τη βία στο ιδιαίτερο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Αμέσως οι υπάλληλοι του γραφείου τους εμπόδισαν και κράτησαν τελικά κλειστή την πόρτα του γραφείου.

Μετά από λίγο η ομάδα αυτών των ατόμων, αφού πρώτα άφησαν ένα ψήφισμα για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την ελληνική μεταναστευτική πολιτική, αποχώρησε από το κτίριο γράφοντας όμως με σπρέι στους τείχους συνθήματα όπως: “Βαρβιτσιώτη δολοφόνε” και “Το Φαρμακονήσει είναι δολοφονία”.

Με την έξοδό τους από το κτήριο, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ήδη καταφτάσει στο σημείο προχώρησαν στις προσαγωγές.

Τα φυλλάδια που σκόρπισαν όπως και τα συνθήματα στους τείχους έφεραν την υπογραφή Αριστερή Ενότητα, η οποία είναι η επίσημη φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: protothema.gr

Pin It on Pinterest