Ελλάδα: 99η στον κόσμο στην ελευθερία Τύπου!

H Eλλάδα δεν έχει ελευθερία στον Τύπο σύμφωνα με τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα (RSF)

 

 Ελεύθερη πτώση πραγματοποιεί η Ελλάδα στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου. Η χώρα βρίσκεται στην 99η θέση παγκοσμίως και ξεπερνά μόνο τη Βουλγαρία, με μικρή διαφορά, ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες.

 

Στη νέα κατάταξη για το 2014, η Ελλάδα υποχώρησε κατά 14 θέσεις, αξίζει να σημειωθεί πως από το 2007 έχει πέσει κατά 50 θέσεις

 

Η RSF χαρακτηρίζει σημείο καμπής για τα ελληνικά ΜΜΕ το κλείσιμο της ΕΡΤ τον Ιούνιο. «Σε έναν αγώνα για περικοπές δαπανών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε μία απόφαση άνευ προηγουμένου για χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης: υπό την πίεση της Τρόικα, έκλεισε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, που είχε τέσσερα κανάλια και πέντε ραδιοσταθμούς», επισημαίνει η έκθεση, που αναφέρει πως υπό τη διεθνή πίεση η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε τελικά τη δημιουργία νέου κρατικού φορέα

 

 Ακόμη, η RSF σημειώνει ότι συχνά οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν διαδηλώσεις, έχουν πέσει θύματα βίας, τόσο από την αστυνομία, όσο και από διαδηλωτές, που τους κατηγορούν για συνεργασία με την κυβέρνηση.

 

 Οι λιγοστοί εφοπλιστές και επιχειρηματίες που χρηματοδοτούσαν τα ΜΜΕ, έχουν μεταφέρει τις επενδύσεις τους σε πιο προσοδοφόρες επενδύσεις, γράφει η RSF, ο ένας οργανισμός μετά τον άλλον προχωρά σε απολύσεις, ενώ πέραν των οικονομικών δυσκολιών, τα ελληνικά ΜΜΕ, έχουν άσχημη φήμη που είναι αποτέλεσμα χρόνων διαπλοκής.

 

 

Pin It on Pinterest