Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης: Πενταροδεκάρες ο ΦΠΑ 6 ή 13% στην εκπαίδευση

«Σολομώντεια» χαρακτήρισε την απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση για κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ο υπουργός ΠαιδείαςΝίκος Φίλης η οποία όπως είπε είναι και η τελική απόφαση που με αυτήν θα λειτουργήσει η αγορά.

«Η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στο δημόσιο σύστημα παιδείας και όχι «από τις πενταροδεκάρες του 6 ή του 13%»

Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι οι δανειστές θα δεχθούν το μέτρο διότι όπως είπε η πρόβλεψη για όφελος από το 23% για 140 εκατ. φέτος και 240 του χρόνου «είναι εκτός πραγματικότητας».

Ο κ. Φίλης για μία ακόμη φορά είπε ότι το θέμα «δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία του πληθυσμού που στέλνει τα παιδιά του στα δημόσια σχολεία» σημειώνοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση θα κριθεί από το έργο της στο δημόσιο σύστημα παιδείας και όχι «από τις πενταροδεκάρες του 6 ή του 13%». Για τα φροντιστήρια είπε ότι καλύπτουν άλλες ανάγκες τις οποίες θα έπρεπε να καλύπτει το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης αλλά δεν το κάνει.

«Γι αυτό πήγαμε σε μία συμβολικού τύπου φορολόγηση γιατί το 6% είναι μια συμβολική φορολόγηση», συνέχισε ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι «υπάρχει ζήτημα εργασιακών σχέσεων στα φροντιστήρια και από εδώ και στο εξής η αρμοδιότητα ελέγχου τους θα ανήκει στο υπουργείο».

Αναφερόμενος τέλος στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές είπε ότι το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση «δεν ελήφθη ελαφρά την καρδία» αλλά όπως είπε «Αποφύγαμε για παράδειγμα την αύξηση του ΦΠΑ στο κρέας».

Φωτογραφία Sooc

πηγή: thetoc.gr

Pin It on Pinterest

Share This