Φιλήμονας Νικολάου: “Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου”

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ” μεταξύ άλλων τόνισε σε δήλωση του τα εξής:
«Καταρχήν νοιώθω την υποχρέωση να εκφράσω τις άπειρες ευχαριστίες και τους εγκάρδιους χαιρετισμούς τόσο εμένα όσο και των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου  προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες-μέλη του Συλλόγου μας, που μας τίμησαν με την ψήφο τους στις  εκλογές της περασμένης Κυριακής,  δηλώνοντας  ότι θα συνεχίσουμε όπως και οι προκάτοχοί μας με εργατικότητα και  ζήλο το εθελοντικό μας έργο που είναι μια συνεχής προσφορά ελπίδας, ζωής και αγάπης στους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Αισιοδοξούμε πως και με την δική σας στήριξη και συμπαράσταση θα ανυψώσουμε ακόμη περισσότερο το κύρος του Συλλόγου μας  και θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών σας.
Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε με όλους τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς, και ιδιαίτερα το Τμήμα της αιμοδοσίας του Νοσοκομείου (που πάντα είναι αρωγός στην προσπάθεια μας), τον  Δήμο, την Εκκλησία, Συλλόγους, Μ.Μ.Ε. και λοιπούς θεσμούς για την ανάδειξη της αξίας της αιμοδοσίας ως κορυφαίας κοινωνικής πράξης προσφοράς. Στόχος μας είναι η προσέλκυση όλο και περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών, με σκοπό την αποτελεσματικότερη ευόδωση των προσπαθειών μας που στοχεύουν όχι απλά στη βελτίωση της υγείας αλλά και τις περισσότερες φορές στη διάσωση από βέβαιο κίνδυνο της  ζωής  συμπολιτών μας. Μόνιμο επομένως και πάντα επίκαιρο  θα είναι το κάλεσμά μας προς όλους και όλες, τούτες μάλιστα τις δύσκολες ημέρες, να αφιερώσουν μόνο δέκα λεπτά από το χρόνο τους και να προσέρχονται στις προσκλήσεις μας για αιμοδοσία, χαρίζοντας, χωρίς κανένα απολύτως κίνδυνο για τους ίδιους, το αίμα τους στους κινδυνεύοντες συνανθρώπους μας. Έτσι αποδεικνύουν  έμπρακτα την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή  αγάπη  τους,  αποτελώντας φωτεινό παράδειγμα άξιο μιμήσεως.
Η  ευαισθητοποίηση πρέπει να είναι καθολική, αν αναλογιστούμε ακόμα, ότι η χώρα μας είχε και εξακολουθεί να έχει μεγάλη ανάγκη από αίμα και πολλές φορές αναγκάζεται να καταφύγει σε δανεισμό από τρίτες χώρες για να καλύψει τις επείγουσες ανάγκες της.
Τέλος επιθυμώ  να εξάρω την εντιμότητα, εργατικότητα και αφοσίωση όλων των μελών του προηγούμενου Δ.Σ. στα ιδεώδη της εθελοντικής προσφοράς και στο θεάρεστο έργο του Συλλόγου μας, που τα τελευταία χρόνια ολοένα αυξάνει. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, επ’ ωφελεία του κοινωνικού συνόλου.»

Pin It on Pinterest

Share This