Ταϊλάνδη: Σπάνιες φωτογραφίες από μία χαμένη φυλή με παιδιά καπνιστές

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την δεκαετία του ’70 και του ’80 και απεικονίζουν παιδιά που καπνίζουν, που φορούν περίεργα κοσμήματα και που παίζουν μέσα σε φυτείες όπιου.Είναι οι τελευταίες και εξαιρετικά σπάνιες φωτογραφίες μιας φυλής που δεν υπάρχει πια. Μιας φυλής με… παράξενα ήθη, όπου τα παιδιά κάπνιζαν -ακόμη και τα βρέφη (!)- και έπαιζαν με όπλα μέσα σε φυτείες οπίου, φορώντας στολές και μεγάλα κοσμήματα.

Έρχονται στο φως 30 χρόνια μετά χάρη στον Αυστραλό φωτογράφο Τζον Σπάις. Οι φωτογραφίες-ντοκουμέντο τραβήχτηκαν την δεκαετία του ’70 και του ’80, καθώς ο Σπάις έζησε σε απομονωμένες περιοχές στη βόρεια Ταϊλάνδη μαζί με τη συγκεκριμένη φυλή, οι άνθρωποι της οποίας έγιναν πια… ένα με τον πολιτισμό μετακομίζοντας αλλού. Μάλιστα έμαθε να μιλάει μέχρι και τη διάλεκτο τους.

Μια μοναδική ματιά μέσα στις ζωές τους έριξε ο Σπάις με τον φακό του, όπως αναφέρει η Daily Mail, έχοντας την κατάλληλη ευκαιρία. Άλλωστε έζησε επί 37 χρόνια κοντά στην Τσιανγκ Μάι της Ταϊλάνδης. Ο ίδιος εξηγεί πως «υπήρχαν περίπου επτά φυλές που είχαν εξαπλωθεί και ζούσαν στους λόφους της βόρειας Ταϊλάνδης την δεκαετία ‘70 και ‘80».

«Όταν κάποιος από την πρωτόγονη φυλή είδε αεροπλάνα να πετούν με ρώτησε αν ήρθα από το φεγγάρι» λέει ο Αυστραλός φωτογράφος, ο οποίος περιγράφει κάποιες από τις μοναδικές εμπειρίες που είχε ζώντας στους λόφους της Βόρειας Ταϊλάνδη με την απομακρυσμένη αυτή φυλή «Δεν υπήρχαν σχολεία, αυτοί οι άνθρωποι δεν ήξεραν καθόλου τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο».

Η παράδοση στην εν λόγω φυλή επέτρεπε στα μικρά παιδιά να καπνίζουν στο σπίτι, να καλλιεργούν καπνά και να παίζουν με τουφέκια. Στο ίδιο δημοσίευμα ο Αυστραλός φωτογράφος που υπήρξε μάρτυρας της καθημερινότητας της πρωτόγονης αυτής φυλής λέει ότι «δεν είχαν ιδέα ότι ο καπνός ήταν επιβλαβής. Ακόμα και βρέφη που θήλαζαν άρπαζαν το τσιγάρο από τους γονείς τους και έπαιρναν τζούρες».

apocalypsejohn.com

Pin It on Pinterest

Shares
Share This