Φιλανθρωπικό παζάρι χειροποίητων δημιουργιών: “Δημιουργικοί Άνθρωποι με Ιδιαίτερες Δυνατότητες”

Δημιουργικοί Άνθρωποι με Ιδιαίτερες Δυνατότητες”
Φιλανθρωπικό παζάρι χειροποίητων δημιουργιών

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου σας προσκαλούμε στο παζάρι χειροποίητων κατασκευών των τροφίμων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – Παράρτημα ΑΜΕΑ Δωδεκανήσου, μια πρωτοβουλία της ομάδας “made by heART” σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου.

Η ομάδα “made by heART”, με εμπνευστή τη Σταυρούλα Σκόρδου και την καλλιτεχνική καθοδήγηση της Νεκταρίας Δασακλή και της Σταματίας Στεργενάκη, δημιουργήθηκε αρχικά με σκοπό την υλοποίηση της δράσης “Δημιουργικοί Άνθρωποι με Ιδιαίτερες Δυνατότητες” στο πλαίσιο του σεμιναρίου “Προπόνηση Ηγεσίας” της ομάδας “Μεταμόρφωση” (metamorfosis.gr). Η παραπάνω δράση στόχευσε στη δημιουργική απασχόληση των τροφίμων του ΚΚΠΠΝΑ – Παραρτήματος ΑΜΕΑ Ενηλίκων Δωδ/σου που είχαν τη δυνατότητα και τη διάθεση να κατασκευάσουν μικρά έργα τέχνης με μεράκι και αγάπη, με την καθοδήγηση της ομάδας “made by heART”.

Ολοκληρώνοντας έναν κύκλο συναντήσεων που διήρκησε 3 μήνες, δημιουργήθηκαν πάρα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα και κοσμήματα. Η ομάδα σε συνεργασία με το Σύλλογο Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ), λειτουργώντας εθελοντικά και έχοντας σκοπό να βοηθήσει τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται μέσα στο θεραπευτήριο, οργανώνει φιλανθρωπικό παζάρι στο χώρο του ιδρύματος στα Κολύμπια, φιλοδοξώντας να δοθεί στους τροφίμους μια ευκαιρία κοινωνικοποίησης και στιγμές χαράς και ικανοποίησης για την έκθεση των έργων τους. Στο παζάρι θα διατεθούν προς πώληση οι δημιουργίες των τροφίμων και της ομάδας made by heART, καθώς και έργα μελών του ΣΕΔ. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του παραρτήματος ΑΜΕΑ Ενηλίκων του ΚΚΠΠΝΑ (Ίδρυμα Κολυμπίων) σύμφωνα με τις υποδείξεις των υπευθύνων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους υπεύθυνους του Ιδρύματος για τη συμπαράσταση και τη βοήθεια που μας παρείχαν στην υλοποίηση της δράσης: τον πρόεδρο Γιάννη Μαρίνο, τους διευθυντές Βασίλη Κυρίτση και Παναγιώτη Τσουρδιού, τις κοινωνικές λειτουργούς Μιχαλία Δημήτρα και Τσαμπίκα Νίκολα, τον συνοδό δραστηριοτήτων Γιώργο Δάτσικα, καθώς και τους τροφίμους που μας εμπιστεύθηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας, καταλήγοντας σ’ αυτό το όμορφο αποτέλεσμα.

Η δράση αυτή θα ήταν αδύνατη χωρίς τους χορηγούς μας, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά:
ArtBox, Υλικά χειροτεχνίας και διακοσμητικών κατασκευών, Δημ. Αναστασιάδη 28, Ρόδος
Nikolis Group, Υλικά για κοσμήματα και αξεσουάρ (www.nikolisgroup.com)
Fobizza, Υλικά για κοσμήματα (www.fobizza.com)
Moka Bakery, Ζαχαροπλαστείο – αρτοποιείο, Διαγοριδών 8, Ρόδος
ΒΑΠ Π. Κουγιός Α.Β.Ε.Ε., 9ο χλμ Λεωφόρου Ρόδου – Λίνδου, Τσαΐρι, Ρόδος
Τυπογραφείο ΤΕΧΝΗ, Αυστραλίας 32-34, Ρόδος
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Εφημερίδα Ροδιακή

Σας περιμένουμε να πάρετε μέρος στη γιορτή που διοργανώνουμε και να δώσετε κι εσείς αγάπη, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 16:00, στον αύλειο χώρο και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος στα Κολύμπια.