Στην Πάτμο το 14ο Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής

Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου, πραγματοποιείται για 14η χρονιά, από την Παρασκευή 29 Αυγούστου έως την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, έξω από τον Ιερό χώρο του Σπηλαίου, εκεί που ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη.
Στο φετινό πρόγραμμα συναντάμε ένα διπλό μουσικό αφιέρωμα: με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Ελ Γκρέκο και τα 20 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι.Οι συναυλίες συνοδεύονται από προβολές εικόνων από τα έργα του Ελ Γκρέκο και στιγμιότυπα από τη ζωή του Μάνου. Συμμετέχουν η Ορχήστρα του Φεστιβάλ Πάτμου με μαέστρο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ, Άλκη Μπαλτά.
Η Παιδική Χορωδία Κέρκυρας, με μαέστρο την Χριστίνα Καλλιαρίδου θα παρουσιάσει παραδοσιακά και έντεχνα τραγούδια από όλο τον κόσμο βασισμένα στην θρησκευτική παράδοση. Θα ακουστούν ύμνοι από το σύγχρονο ρεπερτόριο της Ψαλτικής Τέχνης με έμφαση στην κρητική και κωνσταντινουπολίτικη ψαλτική παράδοση. Συμμετέχει η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών Ηρακλείου Κρήτης.
Επιπλέον, στην καθιερωμένη Συναυλία για την Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, φέτος, ο Παντελής Θαλασσινός με τη συνοδεία οργανικού συνόλου – θα τραγουδήσει ελληνικά τραγούδια που οι στίχοι τους αναφέρονται στη φύση.Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με προβολές βωβών ταινιών, όπως είναι «Ο Χρυσοθήρας» του Τσάρλι Τσάπλιν, τις οποίες συνοδεύουν μουσικά, σολίστες και χορωδοί.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This