Φεστιβάλ Τέχνης στη Λαχανιά στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΗΣ ΛΑΧΑΝΙΑΣ 2014
6-7 Σεπτεμβρίου 2014
Η Λέσχη ΛΑΙΟΝΣ ΗΛΙΟΥΣΑ ΡΟΔΟΥ, στο πλαίσιο της πολύχρονης υπηρεσίας της στον συνάνθρωπο, την κοινωνία και τον πολιτισμό, διοργανώνει Φεστιβάλ Τέχνης στη Λαχανιά στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2014.
Το Φεστιβάλ, αφιερωμένο στη μνήμη της σκηνοθέτιδας Λουκίας Ρικάκη, περιλαμβάνει προβολή ταινιών της και ομιλίες. Παράλληλα, θα εγκαινιαστεί έκθεση με σκίτσα του διεθνώς αναγνωρισμένου και βραβευμένου γελοιογράφου-σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη καθώς και με έργα από τη ζωγραφική ενότητα «Ρίζες» της συμπολίτισσάς μας εικαστικού Ειρήνης Βαζούκου.

Την επιμέλεια της έκθεσης καθώς και την ιδέα και υλοποίηση του αφιερώματος στη Λουκία Ρικάκη, έχει η Πόλυ Χατζημάρκου (ιστορικός τέχνης & ευρωπαιολόγος) την οποία η «ΗΛΙΟΥΣΑ» ευχαριστεί θερμά για την αφιλοκερδή καλλιτεχνική της συμβολή.
Επίσης, ευχαριστίες στην εκπαιδευτικό θεάτρου Μυρσίνη Λενούδια και στη συγγραφέα Τίτσα Πιπίνου για τη συμμετοχή τους, με τις ιδιαίτερες αφηγήσεις τους για τη ζωή και το έργο της σκηνοθέτιδας.

Το Φεστιβάλ θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθεί χωρίς τη βοήθεια των χορηγών αλλά και των φίλων συμπαραστατών της Λέσχης. Η βοήθειά τους ήταν πραγματικά πολύτιμη.

Το Σαββατοκύριακο 6 & 7 Σεπτεμβρίου σας περιμένουμε στη Λαχανιά!

Η Πρόεδρος L. Φτακλάκη Eιρήνη & η υπεύθυνη επιτροπής πολιτιστικών & κοινωνικών δραστηριοτήτων L. Διακογεωργίου Θέκλα

Με τη στήριξη των εκπαιδευτηρίων Ροδίων Παιδεία
Μέγας χορηγός: Music Spot
Χορηγοί: Blue Bay Group Beach Hotels | BAΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ | Κάλλιστος Διακογεωργίου | Διατροφική Πυραμίδα Μοράρης Κ. Εμμανουήλ | Υπερμάρκετ Σπανός | Άννα Ζωάννου ιατρός-δερματολόγος |
Χορηγοί επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, περιοδικό Λωτός

 

 

(ακολουθεί το πρόγραμμα)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

20:00 | Παλιό ελαιοτριβείο Λαχανιάς
Εγκαίνια έκθεσης των: Βαγγέλη Παυλίδη (σκίτσο, γελοιογραφία), Ειρήνης Βαζούκου (ζωγραφική)
Επιμέλεια έκθεσης: Πόλυ Χατζημάρκου

21:00 | Κεντρική πλατεία Λαχανιάς

– Σύντομες τοποθετήσεις για τη Λουκία Ρικάκη από τις:
Πόλυ Χατζημάρκου (ιστορικό τέχνης), Μυρσίνη Λενούδια (εκπαιδευτικό θεάτρου), Τίτσα Πιπίνου (συγγραφέα)

– Προβολή της ταινίας «ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ» (Ηold me) της Λουκίας Ρικάκη
Διάρκεια: 94’
Σκηνοθεσία-σενάριο-παραγωγή: Λουκία Ρικάκη

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Η ταινία έχει θέμα την απώλεια και είναι η πρώτη ελληνική ταινία που ξεκίνησε από το ίντερνετ και συγκέντρωσε ιστορίες από όλη την Ελλάδα. Μια παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής χάνει ξαφνικά τον πατέρα της. Για να καταφέρει να χειριστεί αυτή την απρόσμενη απώλεια δημιουργεί μία ιστοσελίδα στην οποία ακροατές του ραδιοφώνου στέλνουν τις ιστορίες τους. Αργότερα συναντιέται μαζί τους και μοιράζονται τις ιστορίες μέσα από το παιχνίδι της αφής. Στη διάρκεια αυτών των συναντήσεων, που διαρκούν δυο χρόνια, ένας άντρας χάνεται απρόσμενα. Μέσα από τις ιστορίες που μοιράζονται όλοι καταφέρνουν να χειριστούν την απώλειά τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγαλύτερη δύναμη και αισιοδοξία. Το ίδιο και η ηρωίδα… η Ιουλία μαθαίνει να συναναστρέφεται στο παρόν και συμφιλιώνεται με το παρελθόν της .
Σημ: η ταινία έχει γυρίσματα στη Νότια Ρόδο

10.45 Live με το συγκρότημα Elaborate Ruse (Electro-swing, Nu-jazz, Funk)
Δέσποινα Δανούση (φωνή), Γιάννης Παστρικός (μουσική, FX, DJ set), Γιάννης Χατζηδιάκος (σαξόφωνο)

7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

10.00-12.00 & 18.00-21.00 | Παλιό ελαιοτριβείο Λαχανιάς
Λειτουργία έκθεσης των: Βαγγέλη Παυλίδη (σκίτσο, γελοιογραφία), Ειρήνης Βαζούκου (ζωγραφική)

21:00 | Κεντρική πλατεία Λαχανιάς
Προβολή της ταινίας «Κουαρτέτο σε 4 κινήσεις» της Λουκίας Ρικάκη
Διάρκεια: 104’
Σκηνοθεσία-παραγωγή: Λουκία Pικάκη
Βραβεία Ποιότητας Υπουργείου Πολιτισμού 1994 (Διάκριση ποιότητας ταινίας μεγάλου μήκους / Βραβείο ηχοληψίας)
Σενάριο: Λουκία Ρικάκη, Γιώργος Νοταράς, Νίκος Παπανδρέου

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ: Mια ταινία για τον έρωτα, τις προσωπικές σχέσεις και τις μικρές λεπτομέρειες που καθορίζουν τα συναισθήματά μας και την επικοινωνία μας. Τέσσερα πρόσωπα σε απροσδόκητες συναντήσεις.
H φαινομενικά ήρεμη καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού, της Aλεξάνδρας και του Αντώνη, θα διαταραχθεί. Θα εμφανιστούν ταυτόχρονα δυο απροσδόκητα πρόσωπα, ο Στέφανος, ο διάσημος έλληνας συνθέτης από το εξωτερικό και η Kλαίρη μια εντυπωσιακή 18χρονη. Δύο πρόσωπα θα οδηγήσουν τον Αντώνη και την Αλεξάνδρα σε ερωτικές περιπέτειες σε μια απόπειρα να ξεφύγουν από την συζυγική τους κρίση. Τα παιδιά των πρωταγωνιστών, μακρινοί παρατηρητές αποκτούν σημαντικό ρόλο στην ταινία καθώς παρατηρούν τις συμπεριφορές των μεγάλων και λειτουργούν καταλυτικά στις σχέσεις, βοηθώντας τους να ανακαλύψουν άλλους τρόπους επικοινωνίας. Πρωταγωνιστής είναι ακόμη και η μουσική την οποία υπογράφει για την ταινία ο διάσημος συνθέτης, συνεργάτης του Κισλόφσκι, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ. Στο ρόλο του συνθέτη στην ταινία ο επίσης διάσημος διεθνώς Γιώργος Χωραφάς, δίπλα στη Θέμιδα Μπαζάκα. Τα τραγούδια που έγραψε ο Πράισνερ ερμηνεύει ο Μανώλης Λιδάκης. Μια ταινία για όποιον ερωτεύτηκε και νόμισε ότι υπάρχουν όρια.

10.45 Μουσική βραδιά με dj

Pin It on Pinterest