Η Παγκόσμια Ελίτ της Αναρρίχησης στις κορυφές της Καλύμνου από 9 έως 12 Οκτωβρίου

Για μια ακόμη χρονιά το νησί της Καλύμνου ετοιμάζεται να υποδεχτεί τους λάτρεις της αναρρίχησης απ’ όλο τον κόσμο, στα πλαίσια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ,  που αρχίζει στις 9 μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2014 και φιλοδοξεί και φέτος αποτελέσει μια  ακόμα μεγαλειώδη γιορτή για τους λάτρεις της αναρρίχησης.

Ο θεσμός του φεστιβάλ, που τα τρία τελευταία χρόνια διοργανώνεται από τη North Face, την εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ειδών αναρρίχησης και γενικά των λεγομένων extreme sports και αποτελεί μια από τις κορυφαίες επιλογές παγκοσμίως.

Η Κάλυμνος αποτελεί πλέον τον κορυφαίο προορισμό στον τομέα της αναρρίχησης και αυτό ενισχύθηκε σημαντικά από την προβολή της τα τελευταία χρόνια, από την North Face.

Συνδυάζοντας την άριστη ποιότητα των βράχων  αναρριχητικών πεδίων, τον μεγάλο αριθμό τους και την ποικιλία των διαδρομών, αλλά και την εύκολη πρόσβαση σ’ αυτά, μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα πως η Κάλυμνος δίκαια κατέκτησε τον τίτλο της “Μέκας της Ααναρρίχησης“.

Το «The North Face Kalymnos Climbing Festival» θα δώσει και φέτος δυναμικό «παρών» με τη συμμετοχή πολλών αναρριχητών και θρυλικών ονομάτων του αθλήματος. Στην μεγάλη τετραήμερη γιορτή της αναρρίχησης,  θα συμμετάσχουν κορυφαίοι εν ενεργεία αθλητές και ζωντανοί θρύλοι της μοντέρνας αθλητικής αναρρίχησης βράχου, όπως ο Άγγλος JohnDunne, o Γάλλος Jean-BaptisteTribout, ο Ιάπωνας YujiHirayama, οι Αυστριακοί BeatKammerlander και GerhardHörhager, ο Ισπανός PatxiArocena και ο Ιταλός MaurizioZanolla, περισσότερο γνωστός ως «Manolo».

Το πλούσιο πρόγραμμα του φεστιβάλ, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αναρριχητικούς μαραθωνίους για συμμετέχοντες όλων των επιπέδων, παρουσιάσεις-προβολές από τους ζωντανούς θρύλους του αθλήματος, deepwatersoloing, beachparty και πολλά ακόμα.
Το  «The North Face Kalymnos Climbing Festival» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Καλυμνίων με την εταιρεία «The North Face».
Αναλυτικά το πρόγραμμα του τετραήμερου φεστιβάλ έχει ως εξής:
Τετάρτη 8 Οκτωβρίου

11:00 – 22:00 Δηλώσεις συμμετοχής στους Μαραθώνιους “Οpen” και “Big” στο ξενοδοχείο ElenaVillage

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου

11:00 – 22:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους και για το “DeepWaterSolo” στο ξενοδοχείο ElenaVillage
19:30 Τελετή Έναρξης του φεστιβάλ στο ξενοδοχείο ElenaVillage

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου

08:00 – 13:00 Δηλώσεις συμμετοχής για τους Μαραθώνιους ( “OPEN” και “BIG” ) και για το “DeepWaterSolo” στο ξενοδοχείο ElenaVillage
09:00 – 18:00 Πρώτη ημέρα των Μαραθώνιων “Οpen” και “Big”
21:30 Ομιλία – Παρουσίαση αναρριχητικών περιπετειών και εξερευνήσεων από αθλητές “θρύλους” της North Face στο ξενοδοχείο ElenaVillage

Σάββατο 11 Οκτωβρίου

09:00 – 17:00 Παρουσίαση των καλεσμένων «ζωντανών θρύλων» της αναρρίχησης
09:00 – 18:00 Δεύτερη ημέρα των Μαραθωνίων “Οpen” και “Big”
20:30 – 22:30 Ελληνικό Δείπνο
22:30 Απονομές Επάθλων
23:30 BeachParty στην παραλία του Μασουριού

Κυριακή 12 Οκτωβρίου

11:00 – 16:00 DeepWaterSolo παρέα με τους αθλητές της North Face

 “Παλμός της Καλύμνου”

Pin It on Pinterest