Εντοπισμός αλλοδαπών προσφύγων και ανάσυρση τεσσάρων σορών στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό τεσσάρων (04) αλλοδαπών προσφύγων και στην ανάσυρση τεσσάρων (04) σορών προέβησαν, χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο ευρίσκετο σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης θαλάσσια σύνορα ”ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015”.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω τέσσερις (04) αλλοδαποί πρόσφυγες που εντοπίστηκαν στη ν. Φαρμακονήσι, μεταφέρθηκαν από πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX στο λιμένα Λακκί Λέρου και διακομίσθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου για προληπτικές εξετάσεις.
Από την προανάκριση προκύπτει ότι επέβαιναν σε πολυεστερική λέμβο περίπου 6 μέτρων με άλλα είκοσι έξι (26) άτομα, η οποία ανατράπηκε και βυθίστηκε, χωρίς να προσδιορίζεται το ακριβές στίγμα βύθισης .
Μετά από έρευνες που διεξήχθησαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εντοπίστηκαν από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τέσσερις (04) σοροί (2 άνδρες, 1 γυναίκα και 1 βρέφος), οι οποίες μεταφέρθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής ευρήματα ναυαγίου.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Λέρου.

Pin It on Pinterest

Share This