Συμμετέχει στην απεργία ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου – Ποια φαρμακεία εφημερεύουν σε Ρόδο & Κω

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου συνεδρίασε εκτάκτως τη Τρίτη 25 Μαρτίου και αποφάσισε ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ  σε  απεργιακές κινητοποιήσεις μόλις  κατατεθεί για διαβούλευση  το επαίσχυντο  νομοσχέδιο που καταδικάζει τη Δημόσια Υγεία.

Έγινε φανερό πως το Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τις προηγούμενες 48ωρες προειδοποιητικές απεργίες-παρωδίες στόχο είχαν απλά να κατευνάσουν τα πνεύματα και να διαφημίσουν τον «επαναστατικό» του χαρακτήρα.

Ο Φ.Σ.Δ καθώς και άλλοι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα αρνήθηκαν τότε να συμμετέχουν σε αυτό το στημένο έργο που γελοιοποιούσε το δικαίωμα στην  απεργία. Και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Λίγες μέρες πριν τη ψήφιση του Νομοσχεδίου οι αποφάσεις της Γενική συνέλευσης του ΠΦΣ, που αποτελείται από όλους τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, δεν περιλήφθηκαν στο Δελτίο Τύπου αλλά αντίθετα έγινε μεγάλη προσπάθεια επιβολής άλλων αποφάσεων που «θα παρθούν» σε μελλοντικό Δ.Σ. παρακάμπτοντας και διαστρεβλώνοντας τη βούληση της Γενικής συνέλευσης.

Για το Λόγο αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου παίρνει σαφή θέση υπέρ των αποφάσεων που με συντριπτική πλειοψηφία πάρθηκαν από όλους τους Συλλόγους και που όλοι μας οφείλουμε να υλοποιήσουμε.

• ΝΑΙ στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου

•ΝΑΙ στην παρακολούθηση εντός της Βουλής της όλης διαδικασίας
•ΝΑΙ στην συγκέντρωση ΟΛΩΝ των Ελλήνων φαρμακοποιών έξω από την Βουλή
•ΝΑΙ στην σταθερή διατιμημένη από το κράτος λιανική τιμή των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ.

•ΟΧΙ στην παραχώρηση των ΜΥ.ΣΥ.ΦΑ σε κανάλια εκτός φαρμακείου
•ΟΧΙ στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του φαρμακείου και της μετατροπής του από επιστημονικό σε καταναλωτικό χώρο
• ΟΧΙ στην απαξίωση του Έλληνα φαρμακοποιού

Ο Φ.Σ.Δ θα συμμετέχει ενεργά σε όσες και όποιες κινητοποιήσεις χρειαστούν προκειμένου να μην καταδικαστεί η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΝ. Γιατί αποδέκτης της καταδίκης είμαστε όλοι μας ως πολίτες, ο ασφαλισμένος, ο ανασφάλιστος, ο Άνεργος.

Επίσης στο πλαίσιο των παραπάνω αποφάσεων θα μετατρέψουμε τα ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΜΑΣ σε ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ εναντίον όσων ψηφίσουν το νομοσχέδιο που εφαρμόζει την «έκθεση» του ΟΟΣΑ ενώ προτείνουμε αναστολή της πίστωσης και καταγγελία της ισχύουσας σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ καθώς και απόσυρση των καρτελών των εφημεριών την επομένη της ψήφισης του νομοσχεδίου

Ο  Πολιτικός  Σχεδιασμός που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές και ετοιμάζεται να υλοποιήσει η συνεργαζόμενη κυβέρνηση  καταστρατηγεί το θεμελιώδες δικαίωμα μας στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. Μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια των δοσίλογων και μνημονιακών υπηρετών  θα δώσουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 24ΩΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ και σε όσες ακόμα χρειαστούν προκειμένου να προστατεύσουμε τα από το Ελληνικό Σύνταγμα κατοχυρωμένα δικαιώματα μας στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ανακοινώνει ότι τα φαρμακεία που θα παραμείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του κοινού στην πόλη της Ρόδου την Παρασκευή 28-03-2014, το Σάββατο 29-03-2014 και την Δευτέρα 31-03-2014 είναι τα εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-03-2014

ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΑΓ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ 81 Διημέρευση

ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ 48 Διανυκτέρευση

Επίσης,

Τα φαρμακεία ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Ι.&Β.ΤΣΑΒΑΡΗ 7 και ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΗΡ.ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 21 θα είναι ανοιχτά από τις 08:30π.μ. έως 13:30μ.μ.

Τα φαρμακεία ΣΤΑΥΡΟΥΛΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ, ΚΑΝΑΔΑ 51 και ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ 11 θα είναι ανοιχτά από τις 13:30μ.μ. έως 20:30μ.μ.

         ΣΑΒΒΑΤΟ 29-03-2014

ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΝΑΔΑ 77 Διημέρευση

ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΣΑΛΔΑΡΗ 36 Διανυκτέρευση

Επίσης,

Το φαρμακείο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ Α. ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΗΣ 11 θα είναι ανοιχτό από τις 08:30π.μ. έως 14:00μ.μ.

Το φαρμακείο ΧΙΩΤΗ ΕΛΕΝΗ, 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 24 θα είναι ανοιχτό από τις 14:00μ.μ. έως 20:30μ.μ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-03-2014

Σ.Φ.ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡ. – ΠΑΠΠΟΥ ΕΥΑΓ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ Διημέρευση

ΠΕΤΡΩΝΙΑΤΗ ΧΑΡΙΣΤΟΥΛΑ, ΜΙΧ.ΠΕΤΡΙΔΗ 28 & ΠΑΤΡΩΝ 2 Διανυκτέρευση

Επίσης,

Τα φαρμακεία ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΕΥΑΝΘΙΑ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ 48 και ΓΑΝΩΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, ΑΜΕΡΙΚΗΣ 34 θα είναι ανοιχτά από τις 08:30π.μ. έως 13:30μ.μ.

Τα φαρμακεία ΣΤΑΥΡΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΣΤ.ΚΩΤΙΑΔΗ 44 και ΑΤΤΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΘΝ.ΜΑΚΑΡΙΟΥ 38 θα είναι ανοιχτά από τις 14:00μ.μ. έως 20:30μ.μ.

Στους λοιπούς καλλικρατικούς δήμους θα παραμείνουν ανοιχτά τα φαρμακεία υπηρεσίας

O Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου ανακοινώνει ότι τα φαρμακεία που θα παραμείνουν ανοιχτά για την εξυπηρέτηση του κοινού στην Κω την Παρασκευή 28-03-2014, το Σάββατο 29-03-2014 και την Δευτέρα 31-03-2014 είναι τα εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28-03-2014

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ, ΚΕΦΑΛΟΣ: ΚΟΚΑΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.

ΔΗΜΟΣ ΑΣΦΕΝΔΙΟΥ: ΛΑΜΠΡΙΝΟΣ Κ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΣΚΛΗΠΕΙΟΥ : ΚΑΣΣΑΝΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, Διανυκτέρευση

                                     ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ 1 από 08:30π.μ. έως

                                     20:30μ.μ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29-03-2014

ΔΗΜΟΣ ΚΩ: ΚΙΑΠΟΚΑΣ Ε.ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ, ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 9, Διανυκτέρευση

                   ΣΤΑΜΑΤΙΑΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ & ΣΙΑ Ο.Ε., ΚΑΝΑΡΗ 1 από 08:30π.μ. έως

                   20:30μ.μ.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ: ΚΑΡΑΘΩΜΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΠΥΛΙ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31-03-2014

ΔΗΜΟΣ ΚΩ: Σ.Φ.ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι. – ΜΑΡΚΑΚΗΣ Ε. Ο.Ε., ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ Ε.     51,Διημέρευση

                          ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 5 από 08:30π.μ. έως 20.30μ.μ.

ΔΗΜΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ: ΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΖΙΠΑΡΙ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΝ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Pin It on Pinterest