Δωρεά ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού στις φυλακές Κω απο φαρμακοποιούς της Δωδεκάνησου στη μνήμη του Γεώργιου Μπούρα

ΔΩΡΕΑ ΦΣΔ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΩ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΚΩΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΟΥΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015, ώρα 14:00 μ.μ, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη παράδοση του Ιατρικού Εξοπλισμού αλλά και του Φαρμακευτικού Υλικού για την κάλυψη των αναγκών των κρατουμένων στις δικαστικές φυλακές Κω.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου από το 2011, διαπιστώνοντας τις ελλείψεις σε βασικά είδη είχε ήδη ξεκινήσει την προσφορά του στη φυλακή της Κω προσφέροντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα είδη πρώτης ανάγκης στους φυλακισμένους.
Το 2015, ο Φ.Σ.Δ προχωρά ένα βήμα ακόμη εξοπλίζοντας το ιατρείο των φυλακών με ιατρικά μηχανήματα καθώς και αναλώσιμα αφού η κατάσταση στις φυλακές ήταν εκτός ελέγχου, με τους κρατούμενους να εξετάζονται σε καρέκλες γεγονός που υπονόμευε τη Δημόσια Υγεία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια .
Η εν λόγω δράση αποτελεί μια πρωτοβουλία του Φ.Σ.Δ που σκοπό έχει να συμβάλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους κρατούμενους αλλά και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που καθημερινά διακινδυνεύουν την ατομική τους υγιεινή.
Με γνώμονα τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας προς όφελος του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και της ασφάλειας του νησιού, ο Φαρμακευτικός σύλλογος προχώρησε στη Δωρεά εις μνήμην του Κώου Φαρμακοποιού Γεώργιου Μπούρα.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΝΙΚΟΣ ΦΟΥΤΟΥΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ

Pin It on Pinterest

Share This