Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετείχε στην 6η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στο Ζάππειο Μέγαρο

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου για την Οδική Ασφάλεια,  του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, συμμετείχε  στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από το Υπουργείο Μεταφορών στο ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ 8 ΚΑΙ 9 Μαΐου 2014 για την Οδική Ασφάλεια στα πλαίσια  της Προεδρίας  της Ε.Ε από την Ελληνική Κυβέρνηση.
Για πρώτη φορά η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ,  ήταν  παρούσα σε μια  τόσο σημαντική οργάνωση, μια πρωτόγνωρη συμμετοχή έχοντας  περίπτερο στο περιστύλιο του Ζαππείου ανάμεσα σε ΜΚΟ, φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται  στο τομέα της οδικής ασφάλειας.
Μας δόθηκε η δυνατότητα   ενημέρωσης των δραστηριοτήτων της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ,   των  Υπουργών της Ε.Ε,  όλων των διαπιστευμένων συμμετοχών και δημοσιογράφων που κάλυψαν αυτή την άτυπη συνάντηση των Υπουργών της Ε.Ε για την Οδική ασφάλεια αλλά και την έκτη ημέρα Ευρωπαϊκής Ημέρας Οδικής Ασφάλειας που φέτος για πρώτη φορά έγινε στην Ελλάδα στις 9 Μαΐου στο Ζάππειο Μέγαρο, σε συνεργασία του Υπουργείου Μεταφορών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας με θέμα τις «Έξυπνες  και Ασφαλείς Μεταφορές»    
Επισκέφτηκαν το περίπτερο  μας, διανεμήθηκε υλικό ελληνικό και αγγλικό, τα βιβλία μας, τα τετράδιά μας, το ημερολόγιο με έργα των μαθητών μας ρώτησαν με κάθε λεπτομέρεια για τις δράσεις μας, φόρεσαν τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης, προσφέραμε αλκοτέστ μια χρήσης, περπάτησαν στο μικρό τάπητα, μας ρώτησαν για τα σκίτσα του Μ. Κουντούρη, μας έδωσαν συγχαρητήρια για την ουσιαστική μεταφορά μηνυμάτωνμέσω των εντύπων μας,μας έγραψαν τις εντυπώσεις τους και στο τέλος της άτυπης συνάντησης των Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε με το τέλος της καθιερωμένης συνέντευξης είχαμε την τιμή να μιλήσουμε με τον Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε τον κ. SiimKallas, μια συζήτηση για την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ πολύ οικεία, καταθέτοντας τις προτάσεις μας αλλά και όλων των ΜΚΟ ως μέλος της Παγκόσμιας Συμμαχίας ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται  στην μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων .
Του προσφέραμε ένα μικρό δώρο την τσάντα με το σκίτσο του Μ. Κουντούρη με το μήνυμα του SMS, με όλο το υλικό μας και με την παράκληση, διαβάζοντας τις προτάσεις μας  να στηρίξει την προσπάθεια  όλων  των ΜΚΟ στο κόσμο  για την οδική ασφάλεια.
Κατά την διάρκεια της έκτης Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Οδική Ασφάλεια, η Ελένη Καρύδη παραχώρησε συνέντευξη στο διαμορφωμένο στούντιο  της Δημόσιας Τηλεόρασης στο Ζάππειο Μέγαρο.
Κλείνοντας τις εργασίες της έκτης Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Οδική Ασφάλεια ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, συνοψίζοντας τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα αισιόδοξο το γεγονός ότι, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνεται πρόοδος, με διαχρονική μείωση των δυστυχημάτων και των θυμάτων. Οι προσπάθειές , πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμόκαι με βάση το Στρατηγικό σχέδιο για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα, 2011-2020

Στόχος πρέπει να είναι ο μηδενισμός των θυμάτων από τροχαία δυστυχήματααξιοποιώντας ακόμη περισσότερο τις κατάλληλες υποδομές, τις νέες τεχνολογίες, τα ευφυή συστήματα και τα απαραίτητα εργαλεία χρηματοδότησης.
Τόνισε ότι το όραμά  για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ξεκίνησε με τη νέα σύσταση και επαναλειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας (ΕΣΟΑ)
και της Διυπουργικής Επιτροπής με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό της χώρας και  ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια για την ολοκλήρωσή του.» 

Pin It on Pinterest