Έξυπνες αλλά …άβαφτες διαβάσεις απο τον Δήμο Ρόδου

Ένα σύστημα έξυπνων διαβάσεων με αισθητήρες έβαλε ο Δήμος Ρόδου σε 3 σημεία στο κέντρο της πόλης αλλά το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς να βαφτούν οι διαβάσεις που έχουν ξεθωριάσει και σε λίγο δεν θα φαίνονται οτι υπάρχουν.

Το βασικό κομμάτι είναι να υπάρχουν διαβάσεις , οι τεχνολογίες είναι επικουρικές προς διευκόλυνση των πεζών και των οδηγών.

Τι λέει ο Δήμος Ρόδου για το νέο πρότζεκτ :

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών του Δήμου Ρόδου, η εγκατάσταση τριών έξυπνων διαβάσεων με φωτιστικά σώματα τύπου LED σε τρία σημεία στην πόλη της Ρόδου. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν έξυπνες διαβάσεις στην οδό 7ης Μαρτίου (έμπροσθεν του Ακταίον), στη συμβολή Ακτής Μιαούλη & 28ης Οκτωβρίου και στη συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανικολάου & Καλύμνου.

Το Σύστημα Έξυπνης Διάβασης ανιχνεύει τους πεζούς που πρόκειται να διασχίσουν τη διάβαση, μέσα από ένα έξυπνο σύστημα αισθητήρων. Αυτοί οι αισθητήρες στέλνουν σήμα και ενεργοποιούν αυτόματα τα LED πάνελ που είναι ενσωματωμένα στην άσφαλτο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι οδηγοί των οχημάτων να αντιλαμβάνονται καλύτερα και από μεγαλύτερη απόσταση την ύπαρξη πεζών στις διαβάσεις.

Με τη λειτουργία των έξυπνων διαβάσεων, ο Δήμος Ρόδου συμβάλλει στην οδική ασφάλεια των πολιτών και στη μείωση των ατυχημάτων. Το project θα επεκταθεί, καθώς έχει ήδη εγκριθεί η χρηματοδότηση για τοποθέτηση άλλων 10 έξυπνων διαβάσεων στο νησί μας.

Pin It on Pinterest

Share This