Εξαιρέθηκε το Νοσοκομείο της Κω από τη ρύθμιση για τη νομιμοποίηση και την καταβολή των τακτικών και πρόσθετων εφημεριών του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού

Την άνιση αντιμετώπιση του ιατρικού και επιστημονικού προσωπικού του Νοσοκομείου της Κω, στο θέμα της καταβολής των τακτικών και πρόσθετων υπερωριών , αναδεικνύει με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, η κυβέρνηση με το νόμο 4486/2017, προώθησε ρύθμιση στο άρθρο 61 του συγκεκριμένου νόμου με την οποία οι τακτικές και πρόσθετες εφημερίες του ιατρικού και λοιπού επιστημονικού προσωπικού των Γ.Ν. Κιλκίς, Γ.Ν. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Θεσσαλονίκης, Γ.Ν. Χαλκιδικής, Γ.Ν. Ηρακλείου «Βενιζέλειο», Γ.Ν. Χανίων «Αγ. Γεώργιος», Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, Γ.Ν. Ρεθύμνου και Γ.Ν. Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστα που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2014 και 2015 και για το Γ.Ν. Ρόδου τα έτη 2014-2016, κρίθηκαν νόμιμες και δόθηκε η δυνατότητα να καταβληθούν στους εργαζόμενους.

Το ίδιο ίσχυσε με τις πρόσθετες εφημερίες ιατρών του Ε.Σ.Υ. που πραγματοποιήθηκαν τα έτη 2015 και 2016 με βάση εγκεκριμένα προγράμματα στα Γ.Ν. Θριάσιο, Γ.Ν. Σύρου. Γ.Ν. Λήμνου, Γ.Ν. Ικαρίας, Γ.Ν. Κυθήρων, Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ-Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Από τη συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση, περιέργως αποκλείστηκε το Νοσοκομείο της Κω, παρά το γεγονός ότι οι γιατροί , λόγω της υποστελέχωσης, έχουν υπερβεί τα όρια της αντοχής τους και καλύπτουν , υπερωριακά, τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο Μάνος Κόνσολας θέτει ζήτημα ορθολογισμού και ισονομίας και ζητά από την κυβέρνηση να καταθέσει, άμεσα, ειδική ρύθμιση για την καταβολή αποζημιώσεων για τις τακτικές και πρόσθετες εφημερίες που έγιναν στο ιατρικό και επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου της Κω.

Pin It on Pinterest

Share This