Εξαγριωμένος ο κόσμος της Ρόδου με το άνοιγμα του κυνηγιού στην πυρόπληκτη Ρόδο!

Μεγάλη είναι η κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας του νησιού προς την αδιανόητη απόφαση να ξεκινήσει νέα κυνηγετική περίοδος στο νησί μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη απο την μανία της πύρινης λαίλαπας.

Δυστυχώς μετά απο μερες πυρκαγιάς και αφού το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του τεράστιου αποτυπώματος που άφησε η καταστροφή στην καρδιά της Ρόδου με 200.000 στρέμματα καμένης γης, κάποιοι “ελαφρά τη καρδία” και ελαφρώς σκεπτόμενοι άνοιξαν την νέα κυνηγετική περίοδο για να αποτελειώσουν οτι απέμεινε απο την πανίδα του νησιού.

Το Rodosreport έχει προ πολλών ημερών επισημάνει την ανάγκη πολυετούς απαγόρευσης της θήρας στο νησί μας καθώς η ζημία είναι τεράστια και απαιτούνται πολλά χρόνια προσπάθειες για να αποκατασταθεί η χλωρίδα και η πανίδα του νησιού.

Αντ’ αυτού κανείς δεν προνόησε να πράξει τα δέοντα προστατεύοντας το νησί και τα πολύτιμα ζώα του απο το “χόμπι” των κυνηγών. Τόσο η Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου όσο και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ρόδου άνοιξαν το κυνήγι στην περιοχή σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο δεν μερίμνησε προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι πολίτες της Ρόδου αλλά και ευαισθητοποιημένοι πολίτες απο όλη τη χώρα αντιδρούν στην παράλογη αυτή απόφαση , σχολιάζοντας ποικιλοτρόπως τις εξελίξεις .

Αυτά είναι μερικά απο τα εκατοντάδες επώνυμα σχόλια των δυσαρεστημένων πολιτών κατά της απόφασης.

Ψηφίστε εδώ: Ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο για Δήμαρχο Ρόδου!

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest