Ευρωπαϊκός τουρισμός: 500% περισσότεροι κινέζοι τουρίστες την ερχόμενη πενταετία

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των ταξιδίων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, η 19η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Κίνας ανακήρυξε το 2018 έτος τουρισμού

Μεγάλη ώθηση στον ευρωπαϊκό τουρισμό αναμένεται να δώσει η ασιατική ταξιδιωτική αγορά τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Antonio Tajani.

Οι τουριστικές ροές από την Ασία αναμένεται να ανέλθουν σε 700 εκατ. μέχρι το 2020, δήλωσε ο κ. Tajani έναντι 500 εκατ. το 2016, παρουσιάζοντας δηλαδή αύξηση 500%.

Ο ευρωβουλευτής Jyrki Katainen δήλωσε ότι η ΕΕ και η Κίνα πρόκειται να οργανώσουν δράσεις προώθησης στο πλαίσιο του έτους τουρισμού που ανακήρυξαν η ΕΕ και η Κίνα προκειμένου να αυξηθούν οι κινέζοι τουρίστες που θα επιλέξουν την Ευρώπη για τις διακοπές τους.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει στη Βενετία τον Ιανουάριο του 2018.

Η κινέζα πρεσβευτής στην ΕΕ, Yang Yanyi, είχε μόνο θετικά λόγια για τα σχέδια των Tajani και Katainen, επαινώντας τη πρωτοβουλία της ΕΕ να αναδείξει τη σημασία του τουρισμού στο ΑΕΠ και στην απασχόληση στην Ευρώπη. Εξέφρασε δε την ελπίδα για δημιουργική, συντονισμένη, πράσινη, ανοικτή και κοινή ανάπτυξη.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία των ταξιδίων μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, η 19η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Κίνας ανακήρυξε το 2018 έτος τουρισμού. Επιδιώκουμε να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητες αυτής της σημαντικής σχέση από όλες τις απόψεις, οικονομικά, κοινωνικά και ακαδημαϊκά, τόνισε η κ. Yang Yanyi.

Σε σχέση με τους κινέζους τουρίστες, είπε ότι από την κορυφαία τουριστική αγορά στον κόσμο, 135 εκατ. άνθρωποι ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2016 δαπανώντας 251 δισ. δολάρια.

Δέκα εκατ. Κινέζοι επισκέπτονται σήμερα την Ευρώπη, ενώ χάρη στο διαδίκτυο ο αριθμός αυτός μπορεί εύκολα να διπλασιασθεί τα επόμενα χρόνια, δήλωσε η πρόεδρος της ChinaEU, Luigi Gambardella.

Πηγή : protothema.gr

Pin It on Pinterest

Share This