Ο Γιώργος Ευγενικός υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου με το «Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

Είναι ο πρωτότοκος γιός του Εμμανουήλ Ευγενικού, από την Πάτμο, καπετάνιου και ιδιοκτήτη καϊκιού, με δρομολόγια σε όλη την Δωδεκάνησο, από το 1950, αγωνιστή στον πόλεμο του ’40 και της Ευαγγελίας Πατινιώτη από τη Σύμη.
Γεννήθηκε στη Ρόδο. Είναι παντρεμένος εδώ και 30 χρόνια  με την Καρίνα Χολμ, από το Γιότεβορκ της Σουηδίας και έχει δύο κόρες, την Ελεονόρα και την Εύα, οι οποίες σπουδάζουν σε πανεπιστήμιο της Σουηδίας κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι.

Έχει τελειώσει το εξατάξιο Βενετόκλειο γυμνάσιο και τη σχολή στελεχών επιχειρήσεων στην Ρόδο. Στην αρχή της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ασχολήθηκε με την οργάνωση καφέ, εστιατορίων. Στη συνέχεια ίδρυσε δική του επιχείρηση δημοσίων σχέσεων, την οποία και διατηρεί 16 χρόνια τώρα, με πολλές δραστηριότητες, όπως μάρκετινγκ, διοργάνωση εκδηλώσεων, τουρισμός.

Στις δραστηριότητες της εταιρείας «FΜ promotion» είναι η έκδοση των περιοδικών «Rodos Mirror» και «Faliraki Mirror», αλλά και η προβολή των Δωδεκανήσων σε κανάλια εθνικής εμβέλειας (ΣΚΑΙ, STAR, ANT1, TV Makedonia), αλλά και διεθνή (RU TV, SVT TV), όπως και σε πολλά ευρωπαϊκά περιοδικά.

Ωστόσο, η ενασχόλησή του με τα κοινά δεν περιορίζεται μόνο στον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Ήταν επί σειρά ετών στον ΔΟΝΑ Ρόδου, είναι Αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του ΙΝΚΑ για την προστασία των καταναλωτών και μέλος του επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Είναι άνθρωπος που αγαπά τον αθλητισμό και βοηθά, πολλά χρόνια, στην προβολή των Δωδεκανήσων μέσα από αυτόν . Η αγάπη του, άλλωστε, για τον Αθλητισμό – Ποδόσφαιρο  ξεκινά από νεαρή ηλικία όταν ξεκίνησε ως ενεργός αθλητής στις ομάδες Διαγόρα Ρόδου , Διγενή Κοσκινού,  Ακουσήλαο Φανών , Ευκλή Σορωνής και μετέπειτα ως προπονητής στον ΠΑΟ Ρόδου και Ατρόμητο Διμηλιάς . Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος στον Α.Σ Ροδιακό και Αντιπρόεδρος στο Α.Σ. Υγείας Ρόδου Καμείρου.

Αγωνίζεται με παρρησία για την σωστή ενημέρωση του πολίτη, ο οποίος, όπως θεωρεί, πρέπει να έχει σφαιρική αντιμετώπιση των θεμάτων. Είναι οπαδός του «αγάπα τον πλησίον σου», της οικογένειας, της τρίτης ηλικίας η οποία θεωρείται ξεχασμένη από πολλούς, αλλά και της Παιδείας, γιατί πιστεύει ότι η σωστή διαπαιδαγώγηση και τα εφόδια που παίρνει ο καθένας από την παιδική ηλικία του διαμορφώνουν την προσωπικότητα του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει στην τοπική αγορά, τiς δραστηριότητες της οποίας έχει υπεραμυνθεί σε πολλά συνέδρια ως ομιλητής,  και στον τουρισμό, τον οποίο θεωρεί ως τον βασικό αιμοδότη της ελληνικής οικονομίας γι’  αυτό οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να είναι άριστα ενημερωμένοι και εκπαιδευμένοι.

Όπως αναφέρει: «Πρέπει να υπάρχουν τα σωστά άτομα στις κατάλληλες θέσεις, όλοι ανεξαιρέτως θα πρέπει να βοηθάμε και να συνεργαζόμαστε ώστε να αναδείξουμε το ομορφότερο νησί του κόσμου. » Ταξιδεύοντας πολλές φορές στην Σκανδιναβία είδε άκουσε πολλά πράγματα αλλά κυρίως πως  οι ευρωπαίοι μας αγαπάνε και πρέπει και εμείς να τους δείχνουμε με κάθε τρόπο αμοιβαία συναισθήματα»

Δηλώνει παρών στα κοινά, αφού θέλει να βοηθήσει τον τόπο του, διαθέτοντας την εμπειρία του, τη γνώση του και πάνω απ’ όλα την αγάπη του σε αυτόν. Αυτό, άλλωστε, αποδεικνύεται και από την παραμονή του στην Ρόδο, αφού αποφάσισε να «ψηφίσει Ελλάδα» και να μην μετακομίσει στην Σουηδία, όπου βρίσκεται η οικογένειά του. Παραμένει εδώ, ευελπιστώντας να του δώσουν οι συμπολίτες του την ευκαιρία να κάνει ότι ονειρεύεται για αυτούς πραγματικότητα!

 

Pin It on Pinterest