«Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών» στο ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

«ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Μετά την επιτυχία της «Μαθηματικής Εβδομάδας» που έλαβε χώρα τον Ιούλιο, ξεκινάει η «Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών» από τη Δευτέρα 18/08 έως την Παρασκευή 23/08.
Η «Εβδομάδα Φυσικών Επιστημών» απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες που κατά το σχολικό έτος 2014-2015 θα φοιτήσουν στην Ε΄ Δημοτικού μέχρι και τη Β΄ Λυκείου. Το πρόγραμμα της εβδομάδας είναι διαμορφωμένο ειδικά για παιδιά που θέλουν να αναπτύξουν τη σκέψη των θετικών επιστημών και να δουν τον κόσμο της φυσικής από μια διαφορετική οπτική γωνία. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, αλλά και να δραστηριοποιηθούν εκτός σχολείου. Εννοείται πως δεν θα χρειαστεί να διαβάσουν ή να λύσουν ασκήσεις, όπως, συνήθως, κάνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Το πρόγραμμα εστιάζεται στους ακόλουθους άξονες:
«Η κατάδυση των Φυσικών σε ένα μικρόκοσμο με αόρατα σωματίδια»
«Μαθαίνω να ερευνώ»
«Μαγικά Πειράματα»
«Συστήματα Ρομποτικής και Αυτοματισμού»
Για την Παρασκευή, τελευταία ημέρα του προγράμματος, σχεδιάστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις: προβολή ταινίας, μπάνιο στη θάλασσα, μπάρμπεκιου και διανυκτέρευση στους χώρους των Εκπαιδευτηρίων, η οποία, βέβαια, είναι προαιρετική. Το πρωί του Σαββάτου, μάλιστα, θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης του κολυμβητηρίου του αθλητικού κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις». Οι μαθητές και οι μαθήτριες, πριν από την αποχώρησή τους, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ένα πλούσιο πρωινό, που θα επισφραγίσει απολαυστικά την εμπειρία τους. Μια εμπειρία που θα ζωντανέψει το καλοκαίρι τους και θα επηρεάσει θετικά τη μετέπειτα σχολική ζωή τους…

Με τη λήξη του προγράμματος χορηγείται στους συμμετέχοντες «Βεβαίωση Παρακολούθησης», καθώς και εκπαιδευτικό υλικό (εργασίες – κατασκευές) που θα εμπλουτίσει τον «Φάκελο Επιτευγμάτων» τους με ποιοτικό και αξιοζήλευτο περιεχόμενο!
Πληροφορίες, εγγραφές στην ιστοσελίδα rpschool.gr ή στη Γραμματεία των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Τηλ. 224101400

summer programmes

Pin It on Pinterest