«Ετοιμότητα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον» – Ενημερωτική επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου.

Στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «Ετοιμότητα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον» που προωθεί το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ρόδου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, ενημερωτική επίσκεψη στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου.

Το πρόγραμμα που συντονίζεται από το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ρόδου και σχεδιάζεται με τη συνεργασία του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρόδου, στόχο έχει οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους, να λάβουν επιπλέον ενημέρωση για θέματα σχετικά με την ετοιμότητα και την ασφάλεια σε περίπτωση κινδύνου που προέρχεται από απροσδόκητες και μη προβλέψιμες καταστάσεις όπως σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες, κλπ.

Στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει θεωρητικό και βιωματικό σκέλος, συμμετέχει ιδιαίτερα ενεργά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου. Την ενημέρωση του 5ου Δημοτικού παρακολούθησαν εκτός από τους μαθητές των δύο τμημάτων της έκτης τάξης, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ιωάννης Νισύριος και οι δασκάλες κ. Ελισάβετ Κυρίτση και κ. Ειρήνη-Ανθή Παπαζαχαρίου.

Οι ενημερωτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ετοιμότητα και ασφάλεια στο σχολικό περιβάλλον» θα συνεχιστούν κατά το επόμενο διάστημα με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων.

thema-1 thema-1-2