Η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Ασκληπιειό ! Ένα έθιμο αναλλοίωτο στο χρόνο – Φωτογραφίες

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος η εορτή των Τριών Ιεραρχών στο χωριό του Ασκληπιείου.

Κάθε χρόνο συνηθίζεται στο χωριό οι μεγαλύτεροι σε ηλικία να απαγγέλουν τα ποιήματα που τους έβαζε για αυτή την ημέρα ο δάσκαλος τους στο σχολείο. Είναι ένα έθιμο το οποίο αναβιώνει κάθε έτος ίδια μέρα και προσφέρει ένα μεγάλο αίσθημα συγκίνησης στους κατοίκους του χωριού. Φέρνουν στη θύμιση τους στίχους και στιγμές από τα παιδικά τους χρόνια , κάθονται στο ίδιο τραπέζι με τους παλιούς συμμαθητές τους και δίνουν στην ημέρα το νόημα που της αρμόζει.

Φέτος μετά την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο όπου προσφέρθηκε κέρασμα και  παρουσιάστηκε από την τηλεόραση “ΘΑΡΡΙ” μια παλιά εορτή  που έγινε στο χωριό, ανήμερα των Τριών Ιεραρχών το 1999. Αρκετοί συντοπίτες είχαν φύγει από τη ζωή έτσι η συγκίνηση από την παρουσίαση αυτού του οπτικοακουστικού υλικού ήταν ιδιαίτερη.

Στη συνέχεια στο Πνευματικό Κέντρο έγινε η κοπή της πίτας της Εκκλησιαστικής επιτροπή του Ιερού Ναού από τους πατέρες της Ιεράς Μονής Θάρρι και τον εφημέριο του χωριό π. Βασίλειο. Επίσης σήμερα πραγματοποιήθηκε μνημόσυνο στην μνήμη όλων των ευεργετών και δωρητών του Ιερού Ναού.

Τέτοια ήθη και έθιμα μας πρέπει να αγκαλιάζονται και να συνεχίζονται στο πέρασμα του χρόνου, καθώς αυτά κρατάνε ζωντανά τα χωριά μας και μεταλαμπαδεύουν στις επόμενες γενιές την πλούσια παράδοση του τόπου μας.

rodosreport.gr

Pin It on Pinterest