Τα έθιμα του Μάη είδαν απο κοντά σε περιοδεία τους στελέχη της παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας»

 

Σε άμεση επαφή με τους ανθρώπους που προάγουν τον πολιτισμό και συμβάλλουν στη διατήρηση των ηθών και των εθίμων, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» του Γιάννη Μαχαιριδη. Οι επαφές τους συνεχίζονται στο πλαίσιο του “ανοίγματος” στην κοινωνία. 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της περιφερειακής παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» επισκέφθηκαν το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Ρόδου, όπου παρακολούθησαν τα Μαγιάτικα στεφάνια. Οι γυναίκες της Ρόδου, υποδέχθηκαν ιδιαίτερα θερμά τους υποψήφιους, στους οποίους και χάρισαν απο τα στεφάνια που έφτιαξαν. Άλλωστε, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει διαχρονικά τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων. 

Στη συνέχεια, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Λίτσα Φτακλάκη και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο Μιχάλη Δρακιού, επισκέφτηκαν τα χωριά Σορώνη, Διμυλιά, Ελεούσα και Πλατάνια, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δεκάδες πολίτες. Η υποδοχή ήταν ιδιαίτερα θετική, με τους υποψήφιους συμβούλους να ακούν προσεκτικά τα όσα ζητήματα τους έθεσαν οι κάτοικοι. Στην περιοδεία συμμετείχαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Χρήστος Γαμβρουδής, Μανώλης Γκουσιόπουλος, Σάββας Μάτσης, Μαρία Παπαδοπούλου, Μιχάλης Τεχνίτης, Ειρήνη Τόλιου, Λέττα Χατζηγεωργίου και Μιράντα Χατζηκωνσταντίνου.

Τους υποψήφιους συνόδευσε στην περιοδεία της Σορωνής, η τέως Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαιου, Δέσποινα Διακοσταυριάνου – Σώζου.

 

Pin It on Pinterest