Τα συνεργεία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ θα αποκαταστήσουν φθαρμένα οδοστρώματα του νησιού

Νέα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για την αποκατάσταση των οδοστρωμάτων στο νησί της Ρόδου

Επαναβεβαιώθηκε η ανάγκη συνέχισης και επέκτασης της λειτουργίας της, για την αντιμετώπιση των ανοιχτών πληγών του νησιού

Νέα Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προκειμένου η εταιρεία να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, αντιμετωπίζοντας τις ανοιχτές πληγές του νησιού της Ρόδου, συνυπέγραψαν ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Εταιρείας κ. Αγαπητός Παλλάς.

Η νέα Προγραμματική Σύμβαση, ύψους 145.000 ευρώ, με τα οποία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, έρχεται ως επιστέγασμα της άψογης συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, η οποία ξεκίνησε με την σύναψη της πρώτης Προγραμματικής Σύμβασης τον περασμένο Ιούνιο και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιβαλλοντική προστασία του νησιού της Ρόδου και την εν γένει βελτίωση της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης, επαναβεβαίωσε την πολιτική βούλησή του ο μηχανισμός της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ να λειτουργήσει κατά τον μέγιστο δυνατό χρόνο, με επέκταση του αρχικού αντικειμένου της, ώστε να μπορεί να δίνει τη μάχη με τα καθημερινά προβλήματα και να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο κοινωνικό σύνολο.

Το πλάνο δράσης της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, βάσει της νέας Προγραμματικής Σύμβασης, προβλέπει παρεμβάσεις (επισκευές οδοστρώματος) από τέσσερα συνεργεία, στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου του νησιού:

Αεροδρόμιο – Τσαΐρι,
Παραδείσι – Θεολόγος,
Ρόδου – Καλλιθέας,
Κοσκινού – Ρόδου Λίνδου,
Αεροδρόμιο – Ρόδος,
Αφάντου – Αρχάγγελος,
Παστίδα – Κρεμαστή,
Έμπωνα – Άγιος Ισίδωρος,
Άγιος Ισίδωρος – Προφύλια,
Ίστριος – Απολακκιά,
Σορωνή – Διμυλιά – Σάλακος.

Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα περιβαλλοντικής προστασίας του νησιού που έχει εκπονήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ.

Pin It on Pinterest

Share This