Ερώτηση του Μάνου Κόνσολας στον Υπουργό Υγείας για το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων που παραμένει κλειστό εδώ και ενάμιση μήνα

Στη Βουλή έφερε ο Μάνος Κόνσολας το πρόβλημα λειτουργίας του αγροτικού ιατρείου Απολλώνων, το οποίο παραμένει κλειστό, λόγω έλλειψης γιατρού, εδώ και ενάμιση μήνα σύμφωνα με καταγγελίες των κατοίκων αλλά και του συμβουλίου της κοινότητας.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρει ότι ο γιατρός που προοριζόταν για τη στελέχωση του αγροτικού ιατρείου Απολλώνων, καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα, που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης και οι γιατροί που υπηρετούν εκεί έχουν εξαντλήσει τα όρια της αντοχής τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων να λειτουργεί, αρχικά, μία ημέρα την εβδομάδα αλλά τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχει ουσιαστικά αναστείλει τη λειτουργία τους και παραμένει κλειστό. λόγω της έλλειψης γιατρού.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι οι κάτοικοι της περιοχής στερούνται ακόμα και της αυτονόητης υπηρεσίας της συνταγογράφησης φαρμάκων. Όσοι από αυτούς έχουν τη δυνατότητα, είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα για να συνταγογραφήσουν φάρμακα. Υπάρχουν, όμως, ηλικιωμένοι και άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης.

Παράλληλα, τονίζει ότι το αγροτικό ιατρείο Απολλώνων, καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων μιας ευρύτερης περιοχής και η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία του είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Pin It on Pinterest

Share This