Ερντογάν: Στην Ελλάδα οι τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτες

Τις εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Αθήνας συνέχισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος έβαλε στο στόχαστρο του την Ελλάδα με αφορμή αυτή τη φορά την τρομοκρατία και την οργάνωση ΡΚΚ. Σε ομιλία του στην 30η Συνάντηση Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κυβερνώντος κόμματος AKΡ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν μπορεί να πει το ναι στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, όταν οι Κούρδοι τρομοκράτες δρουν ανεξέλεγκτα σε όλες τις χώρες και στην Ελλάδα.

«Μίλησα χθες με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ για το θέμα της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ένας οργανισμός που παρέχει ασφάλεια στους τρομοκράτες. Την ώρα που οι τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτες στη Σουηδία και τη Φινλανδία, την ώρα που κρατούν στα χέρια τους τις αφίσες του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης υπό την προστασία της αστυνομίας στη Σουηδία, Φινλανδία, Γερμανία, Γαλλία και Ολλανδία, την ώρα που γίνονται εκστρατείες κατά της Τουρκίας, εδώ κανείς δεν πρέπει να περιμένει από εμάς να κάνουμε το ίδιο λάθος όταν στη γειτονική μας Ελλάδα, η Ελλάδα επιτρέπει την ίδρυση 5+4, 9 αμερικανικών βάσεων και την ώρα που οι τρομοκρατικές οργανώσεις δρουν ανεξέλεγκτες και πάλι στην Ελλάδα», δήλωσε, εκφράζοντας παράλληλα την ενόχλησή του για το θέμα της ελληνο-αμερικανικής στρατιωτικής συνεργασίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι το να έχει η Τουρκία έναν ισχυρό στρατό δεν είναι επιλογή αλλά ανάγκη σήμερα, όπως ήταν πάντα στην ιστορία.

«Έχουμε κάνει βήματα που θα καταστήσουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας, τις οποίες καθαρίσαμε από τη FETO, έναν από τους πιο σύγχρονους στρατούς στον κόσμο σε κάθε τομέα. Εκτελούμε σχολαστικές μελέτες, προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις στη γραμμή ασφαλείας μας στα νότια σύνορά μας με νέες επιχειρήσεις και θα καταστήσουν όλες τις δυνάμεις μας έτοιμες για κάθε είδους αποστολές στην ξηρά, τη θάλασσα και τον αέρα», είπε.

Pin It on Pinterest

Share This