Ερντογάν: Καμία επιτυχία οι προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας από την Ανατολική Μεσόγειο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε μήνυμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην Ανατολική Μεσόγειο και έκανε λόγο για «μάταιες προσπάθειες όσων προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία από την περιοχή».

«Πίσω από τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, υπάρχουν χώρες που ενεργούν με το σκεπτικό “ο νικητής τα παίρνει όλα”. Κάνουν μάταια βήματα για να αποκλείσουν τη χώρα μας, τα οποία δεν έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το Anadolu.

Στη συνέχεια ο Ερντογάν επισήμανε όσα είπε και στην τηλεδιάσκεψη με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ: «Σε αυτό το σημείο, θέλω να επαναλάβω το αίτημά μου για την έναρξη διαλόγου και συνεργασίας ανάμεσα στις γειτονικές χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Για τον σκοπό αυτό, προτείνουμε να διεξαχθεί μια περιφερειακή διάσκεψη στην οποία θα ληφθούν υπόψη τα δικαιώματα και τα συμφέροντα όλων των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκυπρίων».

«Η ελληνική πλευρά στοχεύει να κάνει τους Τουρκοκύπριους μειονότητα»

«Το μόνο εμπόδιο για τη λύση είναι η ασυμβίβαστη και άδικη προσέγγιση της ελληνικής πλευράς. Αγνοώντας τις διεθνείς συμφωνίες, η ελληνική πλευρά στοχεύει να κάνει τους Τουρκοκύπριους μειονότητα στη δική τους πατρίδα, ακόμη και να τους εξαλείψει εντελώς από το νησί», ανέφερε ο Ερντογάν για την Κύπρο.

Καταλήγοντας για το κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε: «Σαν εγγυήτρια χώρα, δεν έχουμε αφήσει ποτέ μόνους τους Τουρκοκύπριους. Η λύση στο Κυπριακό είναι δυνατή μόνο με την αποδοχή του γεγονότος ότι ο Τουρκοκυπριακός λαός είναι κι αυτός ιδιοκτήτης στο νησί.

Θα υποστηρίξουμε κάθε λύση που θα εγγυηθεί μόνιμα την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού και τα ιστορικά και πολιτικά τους δικαιώματα στο νησί».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ