Ερντογάν εναντίον όλων: «Όπως έμαθαν στην Κύπρο τι εστί Τουρκία…»

Την ερχόμενη Τρίτη θα ταξιδέψει στη Ρωσία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντήσει τον ομόλογό του, ωστόσο δεν φαίνεται διατεθειμένος να κατεβάσει τους τόνους, συνεχίζοντας τις απειλές κατά πάντων, την ώρα που συνεχίζεται η κατάπαυση πυρός από την Πέμπτη.

Ο Ερντογάν ξεκαθάρισε για ακόμα μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να επιτίθεται αν δεν τηρηθούν όλα όσα συμφώνησε με τις ΗΠΑ και τόνισε ότι θα γνωρίσουν όλοι τι εστί τουρκικό έθνος, όπως η Κύπρος.

«Ποιος τρελός θα χτυπήσει την αλυσίδα που έχουν αναπτύξει στη Συρία; Εδώ και χρόνια, ο PKK και ο DAESH χτυπούν τη χώρα μας και τώρα που επιχειρούμε στα σύνορά μας για να προσφέρουμε ασφάλεια, υπάρχουν κάποιοι που δεν ανέχονται αυτό το βήμα. Είναι εκείνοι που λόγω οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, δεν ξέρουν πώς να πολεμούν για την αξιοπρέπειά τους; Είναι υποκριτές, αγαπούν τους τρομοκράτες, είναι αλαζονικοί, είναι δειλοί… αυτοί θα μας σταματήσουν; Κανείς δεν αναγνωρίζει την ισχύ του τουρκικού έθνους, αλλά θα το κάνουν τώρα και θα πάρουν το μάθημά τους. Θα αναγνωρίσουν την επιχείρησή μας, όπως το έκαναν στην Κύπρο, στην επιχείρηση Ασπίδα Ευφράτη και στο Αφρίν».

Παράλληλα, καταφέρθηκε ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το εμπάργκο της στη διάθεση όπλων, κατηγορώντας την ότι κάνει μαθήματα δικαιωμάτων, ενώ είναι εκείνη που έχει την κηλίδα της σφαγής.

«Αυτοί που σήμερα μας δίνουν μαθήματα δικαιωμάτων, δικαίου και ελευθερίας, σχεδόν όλοι στο παρελθόν έχουν την κηλίδα της σφαγής ή της κατοχής ή της αποικιοκρατίας. Εκείνοι που επέβαλαν εμπάργκο όπλων σε εμάς, αντιδρώντας στην επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης, ήταν αυτοί εξόπλισαν το αιματοβαμμένο χέρι των δολοφόνων της γενοκτονίας της Ρουάντα» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε με μία φράση του Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Μια σταγόνα πετρέλαιο είναι πιο σημαντική από μια σταγόνα αίμα».

Τέλος, προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που δεν αποχωρήσουν από τη «ζώνη ασφαλείας» οι Κούρδοι μαχητές, θα τους «σπάσει τα κεφάλια».

Όλα αυτά, τη στιγμή που ισχύει η κατάπαυση πυρός στη βόρεια Συρία, ενώ την Τρίτη θα συναντήσει τον Πούτιν στη Ρωσία και συγκεκριμένα στο ρωσικό θέρετρο Σότσι , ο οποίος υπενθυμίζεται ότι υποστηρίζει έμπρακτα τους Κούρδους.

Pin It on Pinterest

Share This