Εργατικά Κέντρα Ρόδου-Κρήτης: “Ασπιρίνες σε καρκινοπαθή τα μέτρα της κυβέρνησης”

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 11/2/2021 ανάμεσα στην Ομοσπονδία εργαζομένων Επισιτισμού-Τουρισμού και των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου αναλύθηκαν τα νέα μέτρα «δήθεν» στήριξης των εργαζομένων.

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε πως η Κυβέρνηση «ξέχασε» για άλλη μια φορά να καλύψει χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου μας, ενώ για άλλη μια φορά καταδικάζει τους συναδέλφους μας που είναι σε αναστολή σύμβασης να ζήσουν πάνω από 1 χρόνο με 500 € το μήνα.

– Πιο συγκεκριμένα από τις νέες ρυθμίσεις εξαιρούνται όλοι οι συνάδελφοι που

έληξε το ταμείο ανεργίας μέσα στο 2020, με πρόσχημα πως πήραν ήδη μια

παράταση μέσα στο 2020.

Αλήθεια πως περιμένετε κ.κ. της Κυβέρνησης να επιβιώσουν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι μέχρι να επαναπροσληφθούν;

-Οι νέοι ασφαλισμένοι που θα έβγαιναν φέτος για πρώτη φορά στο Ταμείο ανεργίας, δεν καλύπτονται από τη ρύθμιση των 50 ενσήμων, αλλά εξακολουθεί να ισχύει η διάταξη του νόμου και απαιτεί 80 ένσημα

Αλήθεια που θα βρουν φέτος οι εργαζόμενοι 80 ένσημα;

Για άλλη μια φορά εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις οι εργαζόμενοι με συμβάσεις μιας μέρας , εργαζόμενοι στα γραφεία ευρέσεως εργασίες , οι εργαζόμενοι στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης και γενικώς όσοι εργαζόμενοι δεν κατάφεραν όλο το 2020 να μπουν σε καμία ρύθμιση εξακολουθούν να είναι εκτός και των νέων ρυθμίσεων.

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ!!

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ , ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Επειδή λοιπόν η Ομοσπονδία και τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου έχουν δουλέψει γύρω από όλα αυτά τόσους μήνες προτείνουμε τα εξής:

Α) Αναπλήρωση του μισθού κατά 80% όσων είναι ακόμα σε αναστολή σύμβασης, όπως συμβαίνει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που είναι στον ίδιο παρανομαστή με τη χώρα μας (όπως η Πορτογαλία, Κύπρος κ.α)

Β) Παράταση του επιδόματος ανεργίας προσαυξημένο κατά 50 Ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο μέχρι να επαναπροσληφθούν για όλους ανεξαρτήτως χωρίς προϋποθέσεις και όρους.

Γ) Ένταξη στα μέτρα στήριξης όσων έληξε το επίδομα ανεργίας μέσα στο 2020 και για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που αναφέραμε πιο πάνω!

κ.κ. της Κυβέρνησης ο σημερινός Πρωθυπουργός έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν πως δεν φαντάζεται τον εαυτό του να ζει με 800€ το μήνα.

ΠΩΣ ΖΗΤΑΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΤΩΧΕΙΑΣ;

Αν νομίζετε πως τελειώσατε με τους εργαζόμενους του επισιτισμού-τουρισμού, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης ,Ρόδου και η Ομοσπονδία σας ενημερώνει πως εμείς ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ- ΤΟΥΡΙΣΜΟ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ