Εργαστηριακά μαθήματα για αρχαρίους «Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και Τρισδιάστατης Σχεδίασης (3D printing και 3D modeling)» για παιδιά 12-14 ετών

Το κοινωφελές Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου στο πλαίσιο δράσεων που αφορούν την εξοικείωση των νέων με ψηφιακές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους στην καθημερινότητα, ανακοινώνει ότι στο εργαστήριο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ του Ιδρύματος, θα γίνουν εργαστηριακά μαθήματα για αρχαρίους «Τρισδιάστατης Εκτύπωσης και Τρισδιάστατης Σχεδίασης (3D printing και 3D modeling)» για παιδιά 12-14 ετών, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του πνευματικού κέντρου του Ιδρύματος.

Η τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) είναι μια μέθοδος προσθετικής κατασκευής στην οποία κατασκευάζονται αντικείμενα μέσω διαδοχικής πρόσθεσης επάλληλων στρώσεων υλικού. Με λίγα λόγια, το 3D Printing είναι η τεχνολογία που μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τα δικά μας τρισδιάστατα μοντέλα. Ήδη έχει εφαρμογή σε εκατοντάδες καθημερινές δραστηριότητες από τη βιομηχανία φαρμάκων και φαγητού έως την αυτοκινητοβιομηχανία και την αεροναυπηγική.

Πολλοί πιστεύουν ότι στα επόμενα χρόνια η παγκόσμια παραγωγή αγαθών θα στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, αντικαθιστώντας σταδιακά τις παραδοσιακές τεχνικές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η τρισδιάστατη εκτύπωση θα αποτελέσει μία «νέα βιομηχανική επανάσταση», καθώς θα φέρει αποκέντρωση των παραγωγικών διαδικασιών, ανοίγοντας τον δρόμο για παραγωγή τοπική και μικρής κλίμακας, προσαρμοσμένη στις τρέχουσες ανάγκες.

Το εργαστήριο δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες να γνωρίσουν τον κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Μέσα από μία ευχάριστη εκπαιδευτική διαδικασία θα σχεδιάσουν και θα εκτυπώσουν τα δικά τους μοντέλα, στον τρισδιάστατο εκτυπωτή που διαθέτει το Ίδρυμα.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι δωρεάν και ο αριθμός των συμμετεχόντων/-ουσών θα είναι περιορισμένος. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά με τη συμπλήρωση ψηφιακής φόρμας (Google Form)

Διάρκεια υποβολής των αιτήσεων από Κυριακή 7 Νοεμβρίου έως Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Τα μαθήματα θα γίνονται 12.00-13.30. Θα ξεκινήσουν το Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021 

Ο πρώτος κύκλος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί στις παρακάτω ημερομηνίες:

1ο Σάββατο: 13 Νοεμβρίου 2021
2ο Σάββατο: 20 Νοεμβρίου 2021
3ο Σάββατο: 11 Δεκεμβρίου 2021
4ο Σάββατο: 18 Δεκεμβρίου 2021.

Pin It on Pinterest

Share This