Εργαστήρια για Μικρούς και Μεγάλους από το «ΡΟΔΙΩΝ Μάθησις»

Τα Εκπαιδευτικά κέντρα «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» ανακοινώνουν την έναρξη των Δημιουργικών Εργαστηρίων για τη σχολική περίοδο 2017-2018. Τα Εργαστήρια έχουν ποικίλη θεματολογία και αφορούν μικρούς και μεγάλους.

Στα Δημιουργικά Εργαστήρια του «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» η γνώση συνδυάζει την ψυχαγωγία, μέσα από δραστηριότητες που καλλιεργούν δεξιότητες, τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη. Αγαπημένα μας χόμπι μπορούμε να τα μάθουμε, να τα γνωρίσουμε και φυσικά να εμβαθύνουμε στα μυστικά και τις τεχνικές τους, με την καθοδήγηση καταρτισμένων καθηγητών. Τα Δημιουργικά Εργαστήρια αφορούν μικρούς και μεγάλους διαφόρων ηλικιών. Τα εργαστήρια που θα λειτουργήσουν φέτος είναι τα εξής.

Εργαστήριο Φωτογραφίας 

Τμήμα Παιδικό (Α’ Γυμνασίου – Β’ Λυκείου. Κάθε Σάββατο 09:30 – 11:00

Τμήμα Αρχαρίων:  Κάθε Τρίτη 18:00 – 19:30

Τμήμα Προχωρημένων: Κάθε Τρίτη 19:30 – 21:00

Τμήμα ψηφιακής επεξεργασίας – Photoshop: . Κάθε Πέμπτη 19:30 – 21:00

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Νίκη Σπάρταλη, φωτογράφος

Εργαστήριο Ζωγραφικής

Στο εργαστήριο ζωγραφικής διδάσκονται:

Βασικοί κανόνες χρωματολογίας και σύνθεσης, διάφορες τεχνικές των σύγχρονων εικαστικών τεχνών, λαδομπογιές και τέμπερα σε καμβά με την μέθοδο του Bob Ross, τεχνικές ζωγραφικής με ακουαρέλα, γραφική τέχνη (μολύβι, κάρβουνο), παστέλ, κολλάζ και διακοσμητική ζωγραφική σε αντικείμενα.

Παιδιά από Α’ Δημοτικού έως Β’ Γυμνασίου: Κάθε Σάββατο 13:30 – 15:00

Ενήλικες: Κάθε Τετάρτη 18:00 – 19:30

Yπεύθυνη Εργαστηρίου: Άντζελα Πελίνα, καθηγήτρια εικαστικών

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής 

Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους. Στόχος του Εργαστηρίου είναι η επαφή των παιδιών και των εφήβων με τις λέξεις, τα συναισθήματα και τις εικόνες της ανάγνωσης και η δημιουργική υπέρβαση του αρχικού κειμένου μέσα από νέες λέξεις και ιστορίες που θα δημιουργήσουν τα ίδια τα παιδιά.

Παιδιά από Α’ Δημοτικού έως ΣΤ’ Δημοτικού: Κάθε Σάββατο 11:30 – 13:00

Παιδιά από Α’ Γυμνασίου έως Γ’ Γυμνασίου: Κάθε Παρασκευή 18:30 – 20:00

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Kόντου Xάρις, Φιλόλογος, κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Παιδική Λογοτεχνία και στο Νεοελληνικό Λαϊκό Παραμύθι

Μουσικοπαιδαγωγικό Εργαστήριο

Τμήμα μουσικοκινητικής για παιδιά ηλικίας 3,5-4,5 ετών. Τα παιδιά εξερευνούν και εξοικειώνονται με έννοιες όπως η μελωδία, ο ρυθμός και τα ηχοχρώματα. Με μουσικά και αισθησιοκινητικά παιχνίδια, αναπτύσσουν το λεξιλόγιό τους και τις κινητικές τους ικανότητες. Κάθε Πέμπτη 17:00 – 17:50

Τμήμα μουσικής προπαιδείας για παιδιά ηλικίας 5-7 ετών. Η συνεργασία, η συγκέντρωση και η ενσυναίσθηση καλλιεργούνται μέσα από την τέχνη και τις τεχνικές της μουσικής. Κάθε Πέμπτη 18:00 – 18:50

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Μάγια Παπαγεωργίου, τεχνολόγος ήχου, μουσικών οργάνων και εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Math club 

Το ΜΑΤΗ club είναι ένα διασκεδαστικό εργαστήριο μαθηματικών χωρίς μαθηματικά. Μέσα από παιχνίδια, δραστηριότητες και κατασκευές οι μαθητές καλλιεργούν την αλγοριθμική, την αναλυτική, την αφαιρετική, τη συνθετική και τη στρατηγική σκέψη και ασφαλώς τη φιλομάθεια.

Κάθε Σάββατο 11:30 – 13:00

Υπεύθυνοι Σχεδιασμού Δραστηριοτήτων: Φωτεινή Βεργούλλη, Αργύρης Γαμβρέλλης, Μαθηματικοί

Εργαστήριο Ρομποτικής 

Απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών και άνω. Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι ασχολούνται με δύο δραστηριότητες, μία κατασκευαστική και μία προγραμματιστική. Η κατασκευή των ρομπότ δημιουργείται αξιοποιώντας ένα σύνολο εκπαιδευτικών δομικών υλικών, όπως είναι τα Lego Mindstorms NXT2 & EV3.

Παιδιά από 9 έως 12 ετών: Κάθε Σάββατο 09:30 – 11:30 & 11:30-13:30

Παιδιά από 13 έως 18 ετών: Κάθε Σάββατο 13:30 – 15:30

Υπεύθυνος Εργαστηρίου: Μάριος Χατζημιχάλης, καθηγητής πληροφορικής

Εργαστήριο «οι μικροί μηχανικοί εν δράσει»

Απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9-11ετών. Σκοπός του εργαστηρίου είναι τα παιδιά μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες και κατασκευές να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Μαρία Λελέκη, Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.

Διαγωνιστικές Ομάδες Μαθηματικών

Το Μαθηματικό Τμήμα των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» προτίθεται να προετοιμάσει μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (Ε.Μ.Ε.).

Την προετοιμασία κάθε τμήματος αναλαμβάνει ομάδα από έμπειρους μαθηματικούς.

Υπεύθυνοι Προγράμματος: Φωτεινή Βεργούλλη, Αργύρης Γαμβρέλλης – Μαθηματικοί

Πληροφορίες – Εγγραφές στη Γραμματεία «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις». Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22410-01422.

Με εκτίμηση,

Χατζημιχάλης Μάριος

Καθηγητής Πληροφορικής

Διευθυντής