Έρευνα: Διακοπές μόνο για έναν από τους τρεις Έλληνες προβλέπονται φέτος

Mόνο για έναν από τους τρεις Έλληνες προβλέπονται διακοπές φέτος, σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΛΠΕ.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε μεταξύ 9 και 19 Ιουνίου 2020 μέσω Πανελλήνιας Έρευνας σε δείγμα 865 καταναλωτών, υλοποιήθηκε με την επιστημονική υποστήριξη του εργαστηρίου ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.  

Mόνο το 14% του καταναλωτικού κοινού εκτιμά ότι θα κάνει διακοπές όπως κάθε χρόνο, σύμφωνα με την έρευνα ενώ το 18% θεωρεί ότι θα κάνει διακοπές μεν, αλλά πιο περιορισμένα.   Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε μειωμένη δαπάνη, είτε αλλαγές στις συνήθειες των διακοπών (π.χ. επιλογή δωματίων αντί μονάδων).  

Επιπλέον, το 44% των ερωτηθέντων θεωρεί βέβαιο ότι δεν θα κάνει διακοπές το φετινό καλοκαίρι ενώ ποσοστό της τάξης του 24% δεν γνωρίζει τι θα κάνει και αναμένει τις εξελίξεις.   Από αυτούς που θα πάνε διακοπές, μόλις το 15% δήλωσε ότι θα πάει τον Ιούλιο, το 30% τον Αύγουστο και 10% αργότερα μέσα στο 2020. Μόλις 1% είχε δηλώσει υπέρ των διακοπών τον Ιούνιο (υπενθυμίζεται ότι η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 9 και 19 Ιουνίου 2020).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα ένας στους δύο καταναλωτές, ποσοστό της τάξης του 49%, δηλώνει ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας όταν αγοράζει τρόφιμα, είναι τα χρήματα ενώ μόλις το 23% δηλώνει ότι είναι η ποιότητα.