Ερευνάται η «Κιβωτός του Κόσμου» μετά από καταγγελίες ανήλικου για σεξουαλική κακοποίηση

Μετά από καταγγελίες που έκανε ανήλικος και έφτασαν στον «Συνήγορο του Πολίτη» οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, για την Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» και τις δομές φιλοξενίας της.

Συγκεκριμένα το παιδί είχε δώσει κατάθεση και κάνει λόγο για σεξουαλική κακοποίηση, ενώ με αφορμή αυτή την καταγγελία εξετάζονται και οι συνθήκες διαβίωσης στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Η καταγγελία διαβιβάστηκε από τον «Συνήγορο του Πολίτη» στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και όπως προβλέπεται διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Τι αναφέρει για τις καταγγελίες η «Κιβωτός του Κόσμου»

Η «Κιβωτός του Κόσμου» μετά τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών, απάντησε μέσω ανακοίνωσής της πως δεν είχε γνώση για τα περιστατικά και τα καταδικάζει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα».

Pin It on Pinterest

Share This