Συνεχίζονται οι έρευνες στο εσωτερικό του Norman Atlantic – Φόβοι για αγνοούμενους

Η επιχείρηση διάσωσης από το κατάστρωμα του Norman Atlantic έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο οι έρευνες συνεχίζονται στο εσωτερικό του πλοίου από εξειδικευμένα στελέχη για να ερευνηθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Μέχρι στιγμής διασώθηκαν 432 άτομα (επιβάτες και πλήρωμα), ενώ επιβεβαιώθηκαν 7 νεκροί από τις Ιταλικές αρχές . Εκφράζονται φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους, εφόσον ο συνολικός αριθμός επιβατών στο πλοίο ήταν 478 ( επιβάτες και πλήρωμα).

Αναλυτικά η επίσημη ενημέρωση του ελληνικού λιμενικού: 

Σύμφωνα με το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής των επιβαινόντων από το κατάστρωμα του Ε/Γ-Ο/ΓNORMAN ATLANTIC. Το RCC ROME, το οποίο και έχει την ευθύνη διεξαγωγής της επιχείρησης, δηλώνει μέχρι στιγμής τη διάσωση 432 ατόμων, επιβατών και πληρώματος. Οι έρευνες στο εσωτερικό του πλοίου συνεχίζονται από ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη της Ιταλικής Ακτοφυλακής.

Τα Κέντρα Έρευνας και Διάσωσης των δύο Ακτοφυλακών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τη διασταύρωση της λίστας των επιβατών του πλοίου, όπως αυτή έχει δοθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, με τη λίστα των διασωθέντων , όπως αυτή έχει δοθεί από το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αγνοούμενοι.

Στη Ρώμη μεταβαίνει, ήδη, ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος έχει προταθεί και η αποστολή ειδικού κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να ενισχύσουν τις έρευνες εντός του πλοίου.

Στην ευρύτερη περιοχή παραμένουν 4 ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, το αεροσκάφος ΑC του Λιμενικού Σώματος,ένα ελικόπτερο τύπου Dauphin του Λιμενικού Σώματος , καθώς και η φρεγάτα ΝΑΥΡΙΝΟ του ΠΝ για να συνδράμουν στις έρευνες.

Για την υποδοχή των 69 διασωθέντων που μεταφέρει το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο Cruise Europa στα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Πάτρας έχουν κινητοποιηθεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This