«Έρχονται λουκέτα σε ξενοδοχεία, είμαστε σε πόλεμο και υπάρχουν απώλειες»

«Η μέση πληρότητα τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο) στους τουριστικούς προορισμούς της χώρα μας άγγιξε το 30%», αναφέρει στο newsbeast.gr o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος.

«Δυστυχώς όταν είμαστε σε πόλεμο υπάρχουν απώλειες. Πολλές επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν, δηλαδή τον Σεπτέμβριο. Άλλες θα βάλουν οριστικό λουκέτο. Αρκετές είναι επίσης αυτές που δεν άνοιξαν καθόλου τη φετινή καλοκαιρινή σεζόν» επισημαίνει.

Πέφτουν στα 3 με 3,5 δισ. τα φετινά έσοδα

«Στο σύνολο τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό δεν αναμένεται να υπερβούν τα 3 με 3,5 δισ. ευρώ έναντι των περίπου 18 δισ. ευρώ που είχαμε πέρυσι. Η εν λόγω μείωση προέρχεται από όλα τα επαγγέλματα του κλάδου. Σημειώνεται ότι πέρυσι μόνο τον μήνα Αύγουστο τα έσοδα έφτασαν τα 4,2 δισ. ευρώ, λιγότερα δηλαδή απ΄ότι θα είναι φέτος τα έσοδα όλης χρονιάς» εξηγεί ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

«Χρειαζόμαστε υποστήριξη ειδικά για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις τα νησιά. Οι εργαζόμενοι δεν μπόρεσαν να δουλέψουν λόγω της μειωμένης πληρότητας και έτσι έχασαν τα μισό τους εισόδημα» αναφέρει και προσθέτει:

«Είμαστε σε διάλογο με την κυβέρνηση. Το στοίχημα είναι στην τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή που θα βγει τώρα και αφορά τους πάντες στον τουρισμό αλλά και στις ρυθμίσεις για τις δόσεις προς το δημόσιο».

Δραματική η κατάσταση για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας

Η κατάσταση είναι σαφώς πολύ χειρότερη για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας. Ιδίως στην Αθήνα η εικόνα είναι δραματική. Η πληρότητά τους μετά την άρση του lockdown μετά βίας άγγιξε το 15% και δυστυχώς δεν αναμένεται ανάκαμψη μέχρι τον Μάρτιο του 2021, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Τάσιο.

Τον Ιούλιο η μέση πληρότητα στην Ελλάδα ήταν περίπου 40% ενώ κατάφεραν να ανοίξουν λίγο παραπάνω από τα μισά από τα 10.000 καταλύματα που διαθέτει η χώρα

Πηγή : newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ