Έρχονται άμεσα 500 μόνιμες θέσεις στην Υγεία

Προκήρυξη 500 νέων θέσεων μόνιμου ιατρικού προσωπικού για την κάλυψη άγονων θέσεων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο υφυπουργός επισήμανε ότι στην αρχή της πανδημίας ο προγραμματισμός ήταν για 2.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού. Ωστόσο, οι προσλήψεις έχουν ξεπεράσει τις 7.000.

Επιπλέον, επισήμανε ότι ολοκληρώνονται οι 1.400 θέσεις μόνιμου προσωπικού και τις προσεχείς ημέρες θα προκηρυχθούν επιπλέον 500 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.

Οι νέες θέσεις εργασίας θα καλύψουν άγονες θέσεις που είχαν προκηρυχθεί στο παρελθόν και ειδικότητες οι οποίες είναι αναγκαίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Μάλιστα, τόνισε πως θα συνεχίσει να ενισχύεται, το σύστημα υγείας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλισμό, προκειμένου να ανταποκριθεί το σύστημα στις ανάγκες των πολιτών.

Αναδιάταξη δυνάμεων για τον εμβολιασμό

«Δίνουμε τη μάχη του εμβολιασμού του πληθυσμού, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αναδιατάσσονται και αναπροσαρμόζονται οι δυνάμεις του ΕΣΥ, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του εμβολιασμού και να καλυφθεί το σύνολο του πληθυσμού.