Επτά αεροδιακομιδές ασθενών μέσα σε μια μέρα από την Πολεμική Αεροπορία

Ασφαλώς θα πρόκειται για ένα ρεκόρ που θα πρέπει να καταλάβει περίοπτη θέση στον πίνακα των «ρεκόρ Γκίνες», που μπορεί βεβαίως να αποτελεί «εύφημο μνεία» για την Πολεμική μας Αεροπορία, αλλά ασφαλώς δεν περιποιεί τιμή για το Υπουργείο Υγείας και το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον τομέα της πρωτιβαθμίου περιθάλψεως, ειδικώς στις ακριτικές περιοχές της χώρας.

Ο λόγος για την πραγματοποίηση από τα πτητικά μέσα, αεροσκάφη και ελικόπτερα, της Πολεμικής Αεροπορίας, εντός μιας και μόνο ημέρας, επτά αποστολών αεροδιακομιδών ασθενών από την ακριτική Ελλάδα προς μεγάλες νοσοκομειακές μονάδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικής διάρκειας 18 ωρών πτήσεως!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΓΕΑ πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες πτήσεις:

—Ένα μεταφορικό αεροσκάφος  C-27J Spartan της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) μετέφερε 1 ασθενή από τη Γαλλία στην Ελευσίνα.

—Ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) μετέφερε 4 ασθενείς από την Κω, τη Ρόδο και τη Μύκονο στη Ρόδο και στην Ελευσίνα, στη διάρκεια μιας πτήσεως με διαδοχικές αποπροσγειώσεις!

—Ένα άλλο αεροσκάφος C-130H της 356 ΜΤΜ μετέφερε 1 νεογνό από τη Σάμο στην Ελευσίνα.

—Ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (384 ΜΕΔ) μετέφερε 1 ασθενή από την Κάρπαθο στη Ρόδο.

Συνολικώς, τα πτητικά μέσα της ΠΑ μετέφεραν τους 7 ασθενείς σε 4 αποστολές, συνολικής διάρκειας 18,6 ωρών πτήσεως.