Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής «Το Αμπερνάλλι»

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», οι επόμενες εκδηλώσεις που διοργανώνουμε έχουν σύγχρονο, παραδοσιακό και λαογραφικό ύφος και θα γίνουν το τριήμερο 21-22-23 Ιουνίου:

Σάββατο 21 Ιουνίου, στη Στέγη του Συλλόγου στις 20:00: Φιλοξενούμε για δεύτερη φορά, τον ηθοποιό και συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα και το νέο του βιβλίο «Ογκρέσα*», σε συνεργασία με το Βιβλιοχαρτοπωλείο “Η Πηγή” και τις εκδόσεις “Διόπτρα”. «Όλα ξεκινούν 40 χρόνια πριν στην ΡΟΔΟ καταλήγοντας στο σήμερα μετά από ένα ταξίδι που ξεπερνά ο ανθρώπινος νους». (το προηγούμενο βιβλίο του “Η Ζωή που Έλειπε” που παρουσιάστηκε στο «Αμπερνάλλι» τον περασμένο Οκτώβριο, αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς).

*Ογκρέσα: Μυθική μορφή. Μυστηριακή γυναίκα με ακαταμάχητο έως επικίνδυνο ερωτισμό. Υποδηλώνει τη μοιραία, τη γυναίκα πλανεύτρα. Αναφέρεται και ως γυναίκα δράκαινα.

Κυριακή 22 Ιουνίου, στη Στέγη του Συλλόγου στις 19:00: Παρουσιάζουν χορογραφίες οι δύο παιδικές ομάδες σύγχρονου χορού και η εφηβική ομάδα Ζumba του «Αμπερνάλλι».

Δευτέρα 23 Ιουνίου, στο Λαογραφικό Σπίτι  Σορωνής, στις 19:30: Παραδοσιακοί χοροί από τις παιδικές ομάδες, κάψιμο των μαγιάτικων στεφανιών όπως ορίζει το έθιμο του Άη Γιάννη του Καλαφουνιάρη (Κλείδωνα) και κεράσματα από νοικοκυρές της Σορωνής.

Σημειώνουμε τέλος, πως η 7η Γιορτή Μουσικής ετοιμάζεται, όπως πάντα στο Άλσος Αγίου Σουλά,στις 11-12-13 Ιουλίου και οι φίλοι μουσικοί καθώς και τα μουσικά σχήματα, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο ampernalli@gmail.com και στο τηλέφωνο 6975300157.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στις ιστοσελίδες μας: ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli.

Το ΔΣ του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου

«Το Αμπερνάλλι»

Pin It on Pinterest