Επιτυχημένο το σεμινάριο του ΣΑΤΥΡ : “Διασκευή Λογοτεχνικού Κειμένου σε Θεατρικό/Σενάριο”

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου 2014  στο χώρο του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΣΑΤΥΡ», (οδός Βόλου 6, Ανάληψη, Ρόδος) το διήμερο ταχύρρυθμο σεμινάριο με θέμα : «Διασκευή λογοτεχνικού κειμένου σε θεατρικό / σενάριο» με διδάσκουσα την Γεωργία Χιόνη, γνωστή στο νησί μας ως συγγραφέας της κωμωδίας «Το Γκρι Κοστούμι», τελευταία θεατρική επιτυχία του ΣΑΤΥΡ σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Π. Τρέχα.

Το σεμινάριο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΣΑΤΥΡ» (Υπεύθυνος, Κωνσταντίνος Π. Τρέχας) με το  Μορφωτικό Σύλλογο  ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ (Πρόεδρος, Γιώργος Κ. Οικονομίδης) κάτω από την υποστήριξη του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού και αθλητισμού Ρόδου (Πρόεδρος, Σάββας Μ. Διακοσταματίου) με Χορηγό Προβολής το «Τυπογραφείο 1985» του  Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Η διδάσκουσα και διακεκριμένη συγγραφέας Γεωργία Χιόνη κέρδισε με τις γνώσεις της από την πρώτη στιγμή τους συμμετέχοντες οι οποίοι για δυο ημέρες αφοσιώθηκαν στην εκμάθηση των αρχών  της επεξεργασίας σε θεατρικό κείμενο ή/ και κινηματογραφικό σενάριο του Λογοτεχνικού κειμένου σε  σημείο να ζητήσουν στην  ίδια την συγγραφέα ένα δεύτερο σεμινάριο  παρόμοιου περιεχομένου για προχωρημένους.

Τόνισε ο Κωνσταντίνος Τρέχας ότι  αυτό το σεμινάριο οργανώθηκε γιατί , παρά την μεγάλη λογοτεχνική παραγωγή όλων των ειδών και επιπέδων εδώ στην Ρόδο , δεν υπάρχει αντίστοιχη θεατρική επεξεργασία του υλικού αυτού .

Έτσι η εκπαίδευση καινούριων διασκευαστών/συγγραφέων φέρνει πιο κοντά στο θεατρικό σανίδι τα έργα των λογοτεχνών (ειδικά των τοπικών) με μεγάλη ανάπτυξη του Ροδίτικου Θεάτρου και συνάμα Πολιτισμού.

Μετά το σεμινάριο στον/στην κάθε συμμετέχοντα δόθηκε υλικό και προθεσμία για να μπορεί  να γράψει το δικό του θεατρικό έργο. Αυτό που θα κριθεί καλύτερο από ειδική καλλιτεχνική επιτροπή, θα παρουσιαστεί από το τμήμα ενηλίκων του Θεατρικού εργαστηρίου «ΣΑΤΥΡ» εντός του 2014.

 Επίσης στις 21 Ιουνίου στο Βιβλιοπωλείο “To Δέντρο” η Γεωργεία Χιόνη θα παρουσιάσει το δικό της καινούριο βιβλίο που διαδραματίζεται εν μέρει στην μεσαιωνική Ρόδο και την ίδια περίοδο θα παρουσιαστεί άλλο θεατρικό της από το Θεατρικό Εργαστήρι ΣΑΤΥΡ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Τρέχα.

Για πληροφορίες που αφορούν τις παραστάσεις, τα σεμινάρια και τα προγράμματα διδασκαλίας θεάτρου του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΣΑΤΥΡ»(ειδικά για το τμήμα ενηλίκων), παρακαλώ επικοινωνήστε με το 6972847299 (Κωνσταντίνος Π. Τρέχας) ή στείλτε ενα e/mail στοkotreko@gmail.com 

 

Pin It on Pinterest