Επιτυχημένο το ανοιχτό Εργαστήριο «Μετάφραση, μια άσκηση ισορροπίας σε τεντωμένο σκοινί»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετάφρασης (30 Σεπτεμβρίου) το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 με πολύ μεγάλη επιτυχία το ανοιχτό Εργαστήριο «Μετάφραση, μια άσκηση ισορροπίας σε τεντωμένο σκοινί» στις εγκαταστάσεις του.

Για περισσότερες από τρεις ώρες στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. οι μεταφράστριες Γεωργία Ζακοπούλου και Φωτεινή Μοσχή διεύθυναν το Εργαστήριο και, μέσα από τις εισηγήσεις τους και τις δημιουργικές ασκήσεις στις οποίες καλούνταν να λάβουν μέρος οι συμμετέχοντες, κατάφεραν να μεταδώσουν μέρος των εμπειριών, των τεχνικών και των πρακτικών και θεωρητικών εφοδίων, που κατέκτησαν μέσα από την πολυετή άσκηση αυτού του τόσο σημαντικού και επίπονου επαγγέλματος που είναι η μετάφραση των λογοτεχνικών κειμένων.

Οι συμμετέχοντες όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στις ασκήσεις που τους δόθηκαν, αλλά έλαβαν επίσης ενεργά μέρος και στον πολύ ενδιαφέροντα διάλογο που έγινε στη συνέχεια με τις ίδιες τις μεταφράστριες. Η μεγάλη συμμετοχή στο συγκεκριμένο Εργαστήριο σε συνδυασμό με το πολύ επιτυχημένο ποιοτικά αποτέλεσμα, αποτελούν εγγύηση του ότι δράσεις με ανάλογο περιεχόμενο θα συνεχίσουν να υλοποιούνται από το Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.

Pin It on Pinterest

Share This