Επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Κουτσελίνη με αναφορά στη γυναικοκτονία Τοπαλούδη

Συνθήματα στους τοίχους του σπιτιού της Ζήνας Κουτσελίνη έγραψε ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα, κατηγορώντας τη για «ξέπλυμα βιαστών»

Στον τρόπο που χειρίστηκε η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το ζήτημα της σοβαρής υπόθεσης βιασμού και μαστροπείας στην Ηλιούπολη εστιάζει ο φεμινιστικός τομέας του Ρουβίκωνα σε ανακοίνωσή του, μετά την παρέμβαση στο σπίτι της όπου έγραψε συνθήματα στον τοίχο με μεταξύ των οποίων το «Ξεπλυμα με τη Ζήνα».

«Οι «αλήθειες» της Ζήνας ξεπλένουν βιαστές»

Στην ανακοίνωση με τίτλο «οι »αλήθειες» με τη Ζήνα ξεπλένουν βιαστές» ο Ρουβίκωνας, αναφέρει ότι «μετά την ολοκλήρωση της δίκης για την υπόθεση μαστροπείας της Ηλιούπολης, η εκπομπή “αλήθειες με τη Ζήνα” έδωσε βήμα, σε πανελλαδική εμβέλεια, στον καταδικασμένο μεν, ελεύθερο δε αστυνομικό-νταβατζή να “σπάσει τη σιωπή του”, δηλαδή να αναπτύξει όλη την υπερασπιστική γραμμή του. Δεν παρέλειψε να απειλήσει δημόσια, ότι ξέρει ακριβώς ποιοι ήταν στο δικαστήριο στο πλευρό της κοπέλας, με τα ονόματα τους.»

Στο ίδιο ρεπορτάζ, συνεχίζει η ανακοίνωση, «δίνεται λόγος σε άτομο που παρουσιάζεται ως “στενή φίλη” της 19χρονης οπού προκλητικά ισχυρίζεται ότι η 19χρονη ίσως λέει ψέματα τόσο καιρό, για όλα όσα είχε υποστεί. Η “φίλη” αυτή τυχαίνει να είναι η αδερφή του ενός καταδικασμένου. Μάλιστα η συγκεκριμένη πίεζε την 19χρονη να αποσύρει τις κατηγορίες. Και η Ζήνα συντονίζει το στημένο ρεπορτάζ της που ξεπλένει το βιαστή μπάτσο και διασύρει τα θύματα. Ένας βιαστής, μαστροπός έχει δημόσιο λόγο σε μεσημεριανή εκπομπή.»

Ο Ρουβίκωνας κάνει αναφορές και στην υπόθεση Λιγνάδη, την υπόθεση Τοπαλούδη, αλλά και τη γυναικοκτονία της Ελένης στη Ρόδο.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη, έχει απασχολήσει. Με την απόπειρα ξεπλύματος του παιδοβιαστή Λιγνάδη, προβάλλοντας ρεπορτάζ – αγιογραφία στο πρόσωπο του με αφορμή τη συγκινητική, όπως περιγράφτηκε, παράσταση που έστησε μέσα στη φυλακή. Παλιότερα με την ατάκα »πώς μάθατε ότι καθάρισαν την κόρη σας;» στην οικογένεια Τοπαλούδη. Μετά τη γυναικοκτονία της Ελένης στη Ρόδο, στα πλαίσια του ελεεινού ρεπορτάζ που εξευτέλιζε το θύμα προκάλεσε αντιδράσεις και αναγκάστηκε το ΕΣΡ να ενεργοποιηθεί με πρόστιμο και προσωρινή διακοπή της εκπομπής. Παράλληλα σε κάθε περίπτωση γυναικοκτονίας, κακοποίησης, βιασμών: “η παθολογική ζήλια όπλισε το χέρι του δράστη, ερωτική τραγωδία, έγκλημα πάθους, η ζήλεια τον κυρίευσε” κλπ κλπ.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ρουβίκωνας.

«Η Ζήνα και οι συνεργάτες της, μέσω της εκπομπής της, παίρνουν το ρόλο του συνηγόρου του βιαστή, του κακοποιητή, του μαστροπού. Η συντονισμένη προσπάθεια να φεύγουν τα φώτα από τα οργανωμένα κυκλώματα εκμετάλλευσης ανθρώπων και να μιλάμε για μεμονωμένα περιστατικά, για μια κοινή αντιπαράθεση δύο μερών. Στη μια μεριά όμως εμπλέκονται μπάτσοι-νταβατζίδες, πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του κρατικού μηχανισμού και επιφανείς πολίτες, συμπεριλαμβανομένων φίλων και σογιών. Καμία προσπάθεια ξεπλύματος, Η θέση μας είναι δίπλα στα θύματα, Κανένας/Καμία μόνη», καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφει ο Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα.

Πηγή: vradini.gr

Pin It on Pinterest