629 επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους τον Σεπτέμβριο

Ακόμη (629) επιστροφές αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους, διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, κατά το μήνα Σεπτέμβριο
Συνολικά από τον Αύγουστο του 2012, έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (54.782) αλλοδαποί
Οι επιστροφές πραγματοποιούνται μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι (629) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Σεπτέμβριο, μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών επιστροφής τις οποίες διαχειρίστηκε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής.
Ειδικότερα, (253) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.
Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (83 άτομα), το Πακιστάν (43 άτομα), την Αλγερία (25 άτομα), το Ιράκ (17 άτομα),τη Γεωργία (13 άτομα) και την Κίνα (9 άτομα).
Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Επίσης, οι (80) από τους πολίτες Αλβανίας, (2) πολίτες Βουλγαρίας, (1) πολίτες Τουρκίας και ένας (1) πολίτης Π.Γ.Δ.Μ. επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.
Το ίδιο χρονικό διάστημα (Σεπτέμβριος 2014), πέρα από τις παραπάνω επιστροφές, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους άλλων (189) αλλοδαπών, σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) καθώς και άλλων (187) αλλοδαπών, με προθεσμία οικιοθελούς αναχώρησης.
Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και από Εθνικούς πόρους.
Με τις επιστροφές του μηνός Σεπτεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε (16.582) άτομα.
Σημειώνεται ότι από τον Αύγουστο του 2012, συνολικά (54.782) αλλοδαποί έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους (μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων που πραγματοποιούνται από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια), ενώ το 2014, ο αριθμός των αλλοδαπών που έχουν επιστρέψει στις χώρες καταγωγής τους ανέρχεται σε (18.261) άτομα.

Pin It on Pinterest