Επιστρεπτέα προκαταβολή 6: Αυτοί μπορούν να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση αίτηση ένταξης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι τις 18 Μαρτίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας προκαταβολής.

Με τη ΓΔΟΥ 289/2021 (ΦΕΚ Β΄ 946) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 σε όσες επιχειρήσεις δήλωσαν έως τις 24 Φεβρουαρίου στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, χωρίς να υποβάλουν μέχρι τότε τη σχετική δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ενίσχυση.

Με τον τρόπο αυτό, αντιμετωπίζεται το γεγονός ότι υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας “myBusinessSupport”.

Παράλληλα, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης ένταξης στον 6ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής έως τις 18 Μαρτίου 2021.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Πότε θα γίνουν οι «μεγάλες» πληρωμές

Την Τρίτη και Τετάρτη θα γίνουν οι μεγάλες πληρωμές της επιστρεπτέας προκαταβολής 6 όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η αποπληρωμή της 6ης επιστρεπτέας ολοκληρώνεται μέσα στην βδομάδα», σημείωσε.