«Επιστρέφουν» προκλητικά οι Τούρκοι στο Καστελόριζο


Νέα πρόκληση της Τουρκίας νότια του Καστελόριζου. Μετά από την σχετική ανάπαυλα του καλοκαιριού κατά την οποία η Άγκυρα εστίασε περισσότερο στην Κύπρο, μέσα στο Σαββατοκύριακο επανήλθε στην περιοχή του ακριτικού ελληνικού νησιού.

Με δύο παράτυπες Navtex και συγκεκριμένα, τις 799/17 και 801/17, η Τουρκία δέσμευσε περιοχή περίπου 31 χιλιόμετρα νότια του Καστελόριζου. Με την 799/17 η Τουρκία ενημέρωσε πως θα δεσμεύσει την εν λόγω περιοχή για την Τρίτη 22 Αυγούστου για άσκηση με πυρά. Με την δεύτερη Navtex 801/17 ενημέρωσε για την πόντιση υποβρύχιας συσκευής την Κυριακή 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο newsbeast.gr, καλά πληροφορημένη πηγή, στις περισσότερες περιπτώσεις όταν ανακοινώνεται η πόντιση υποβρύχιας συσκευής πρόκειται για άσκηση τορπιλών, μέσω μιας συσκευής κροτάλων.

psaomt1psaomt2almxskstl

Η Αθήνα απάντησε με σχετική antinavtex και συγκεκριμένα με την 473/17 από τον σταθμό του Ηρακλείου με την οποία επισημαίνει πως ο τουρκικός σταθμός της Αττάλειας δεν έχει την σχετική δικαιοδοσία.

ellhnikh antinavtex

Η Τουρκία όμως προχωρόντας σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής δικαιδοσίας και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, εξέδωσε νεώτερη Navtex και συγκεκριμένα την 804/17, στην οποία επισημαίνει πως δεν υπάρχει συμφωνημένη περιοχή ευθύνης για την έκδοση navtex σε Αιγαίο και Μεσόγειο, εγκεκριμένη από διεθνής οργανισμούς και για αυτό η ελληνική navtex είναι άκυρη.

psaomt3

Πηγή : newsbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια