Επιστολή της Άννα Κορρέ με αφορμή την επίσκεψη του τομεάρχη υγείας Ν.Δ. κ. Οικονόμου στο κέντρο υγείας Έμπωνα

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Προς Βουλευτή Επικρατείας και Τομεάρχη Υγείας

της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλη Οικονόμου

Αξιότιμε κ. Οικονόμου,

Σας καλωσορίζω στον ορεινό Έμπωνα και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που έχετε αναλάβει.

Θα ήθελα μέσω της σημερινής σας επίσκεψης που σηματοδοτεί πολλά για την περιοχή μας, να σας εκφράσω την αγωνία των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Αταβύρου που περιλαμβάνει τα χωριά Άγιος Ισίδωρος, Μονόλιθος, Σιάννα, Έμπωνα, Κρητηνία, Μανδρικό, με χιλιομετρική απόσταση άνω των 60χιλιομέτρων από το κέντρο της Ρόδου, που πολλές φορές σήκωσαν το ανάστημά τους με επιστολές και διαμαρτυρίες αναφορικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και την απομάκρυνση του ασθενοφόρου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα λάβαμε μόνο υποσχέσεις και καμία ουσιαστική απάντηση ή παρέμβαση, ικανή να ανακουφίσει τη δικαιολογημένη αγωνία μας.

Θεωρώντας τον τομέα της υγείας ύψιστης και πρωταρχικής σημασίας, τόσο για τους ντόπιους, όσο και για τους επισκέπτες που φιλοξενούνται τους θερινούς μήνες, αλλά και επειδή αισθανόμαστε καθημερινά έκθετοι σε τούτο το κοινωνικό αγαθό και ορμώμενη από τη σημερινή σας παρουσία, ζητώ να μεριμνήσετε και να σκύψετε πάνω από το πρόβλημα της περιοχής μας δίνοντας άμεσες και ξεκάθαρες λύσεις. Διεκδικούμε δυστυχώς τα αυτονόητα που θα έπρεπε να υπάρχουν σε κάθε τόπο της πατρίδας μας και στο πιο απομακρυσμένο χωριό.

Με αφορμή το γεγονός ότι η υγεία βρίσκεται στον πυρήνα του κυβερνητικού προγράμματος  της ΝΔ καταδεικνύοντας ακριβώς την αξία της, αλλά και τις δικές σας θέσεις, ζητάμε την προσωπική σας δέσμευση στο να δοθούν άμεσα ουσιαστικές λύσεις στην επάνδρωση του Κέντρου Υγείας με το ασθενοφόρο, στην πλήρη στελέχωσή του με προσωπικό και στην βελτίωση των δομών του Κέντρου Υγείας προς όφελος των συμπολιτών μας.

 

Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας

Με εκτίμηση

Άννα Κορρέ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

Ενότητας Αταβύρου